peace&love, en dag kvar

Jag älskar dagar som denna. Det är sommarlov, solen strålar. Man sitter i sitt öppna fönster och dricker iste. Lyssnar på en av sina favoritlåtar och på sängen ligger vad som är början till en jättestor p&l-packning. Man loggar in på sin internetbank och inser att man inte alls har 1500 på sitt konto som man trodde utan nästan 8000.

Den här veckan kommer bli riktigt fin, you'll see.

p&l-planering

Sitter och ritar ett klädschema inför p&l. Kan inte fatta att jag åker till Borlänge i övermorgon. Aaah. Kan inte bestämma mig för om jag ska ha någon av mina Arktröjor på mig på fredag eller inte. Markuströjan är så frukansvärt ful så den kommer jag iallafall inte gå runt i på lördagen! Kan inte heller bestämma mig för vilken kjol jag ska ta med mig. Hm. Detta kommer ta tid, men fan vad jag känner peppen! :D)))


Låt såret vara

Vilken härlig dag. Vaknade för en timme sen och hade drömt en så himla fin dröm. 
Sitter nu på balkongen och väntar på att Matilda ska höra av sig. Mamma sms-bombar mig. (Har hon inget jobb eller?)

I fredags träffade jag Elin & Cajsa på stationen. Vi tog tåget till Helsingborg. Där hade vi midsommarpicknick och var på teater. Den var dålig, egentligen.
Tog tåget tillbaka till Lund och inne på 7eleven var det en man som skrek "mamma!" hundra gånger ungefär. Åkte hem till Cajsa och åt glass med jordgubbar och drack.
Vid halv ett gick vi ner och nakenbadade i havet. Det var skönt och Elin älskade hur det guppade.

När vi vaknade dagen efter (alltså igår) var Elin fortfarnande full (?) och Cajsa bakfull (?!). Slökollade på TV och sen åkte jag hem i nattlinnet och fixade till mig. Spenderade hela eftermiddagen hos farmor & farfar, men det är inte ens värt att skriva mer om det.

Bilder från kvällen (men tyvärr inga från badet..)












Midsommardagen

Midsommar var fint. Berättar om det när jag kommer hem för nu ska jag duscha och sen springa bort på tårtkalas. Ens farfar fyller inte 85 varje år (fast det känns som det?).

Fredag

Ja, jag är redan uppe. Drömmer varje natt att jag försover mig och inatt var det till p&l-tåget. Fyfan.

Göteborg

Okej, såhär var det med Göteborg. Först skulle jag åka, sen inte, sen skulle jag, sen inte och till sist åkte jag. Tidigt på morgonen i lördags. Två timmars tågresa bort mötte Matilda mig på stationen.

Först var det riktigt klurigt att hitta tior, men vi lyckades lura en förvirrad man på två.
Började dagen på ett fik, givetvis, i Nordstan. Sen gick vi en runda och köpte varsin sjal innan vi slutade på McDonalds för att egentligen gå på toaletten, men av någon anledning blev det glass också.

Gick sen till Arkaden och på Top Shop hittade jag världens finaste strumpor på rea! Och NK. Sen blev det dags för ytterliggre en fika. (Ska vi vara ärliga var hela lördagen bara en lång rad fikor. Fyra stycken blev det sammanlagt..) Satte oss på mitt vanliga ställe. Där försökte en man ragga upp mig med den mest töntiga & sönderanvända repliken. 
       
När vi fikat klart kände vi att det var dags att åka hem till Eira. Hon var orolig och trodde att vi hade stuckit till Liseberg istället. Där fikade vi igen. Och Eira berättade historier.
Tog en liten TV-paus innan det blev köttbullar. (Like I said, hela lördagen vara en rad av fikor. Och mat.) Efter maten drog vi ut igen.

Tog spårvagnen till Frihamnen, men Matilda behövde gå på toaletten. Så vi kröp in på McDonalds som redan hade stängt. (Well, nöden har ingen lag.)
Satte oss sen i Frihamnen och drack öl.







När det blev för kallt åkte vi hem. Eira gick runt i sitt rosa nattlinne och väntade på oss, fint. Åt godis och snackade. Sen gick vi och la oss.

På söndagen, efter frukosten och en massa krångel, kom vi till Micke. Var barnvakt till Ronja några timmar. 4 månader och himla söt.

Efter maten hos Eira tog vi mitt pick och pack och drog iväg till Nordstan. Där var bara konstiga män (Matilda fick mig att inse att Göteborg bara är fullt av konstiga människor?) som kollade kvinnokläder och körde enmansuppvisning för mig & Matilda med den här låten. (OCH DANSEN!!!) Vi dog några gånger om.

Senare på kvällen åkte jag hem.
Finfin helg!

Dom är som oss, du & jag, vanliga

Klippt mig, varit och badat i Vikhög och lagat köttbullar. Det var typ min dag. På tisdag får jag mina tusen kronor. Jag gillar hur detta sommarlovet tar sig.

Nu ska jag duscha och sen krypa ner i mina föräldrars säng med ett glas vin och en film.


du är allt jag ser & hör

"vi finns bara här och nu"
säger du
sen stannar du
sen lutar du dig fram och
lyfter bort luvan med din hand
sen kysser du mig
bättre
än
nån
annan


Hon går aldrig i jeans

Ni kommer nog inte tro mig nu, men jag har köpt ett par jeansshorts. Mina allra första. Första jeansen också för den delen. Dessutom har jag bränt mig. Matchar rosévinet fint!

Cajsa fyller 18

För en vecka sen fyllde Cajsa 18 år. Vi firade henne i Botaniska trädgården med öl, mat och en jävla massa dirtytalk. Eftersom en bild säger mer än tusen ord tycker jag att det blir bättre att ni ser dagen såhär:







Så fin var den dagen.

det gör ont i mig,
gör det ont i dig?

är det sant som dom säger att man vänjer sig?

Tisdag

Okej, gårdagen; Mötet var totalt onödigt. 15 minuter, sen fick vi gå. Träffade Emma och hjälp vad det var längesen! Vi fikade på EH och pratade om vad som hänt det senaste halvåret - vilket var en hel del!
Sen gick vi en runda på stan och hon köpte en tröja och vi köpte godis och satte oss på en bänk och skrattade åt så sjuka låtar att killar flyttade ifrån oss. Helt plötsligt var klockan nästan halv åtta och vi var tvugna att sticka hem, tyvärr.

Idag träffade jag Elin i stan och vi gick en liten shoppingrunda. Eller, hon shoppade. Jag hittade inte en enda sak jag ville ha. Solade utanför Domkyrkan och vid fyra tog jag tåget till Malmö. Där hittade jag inte heller något förutom min mamma. Men det var ändå lyckat för det var ju trots allt henne jag kom dit för.

Ikväll har jag och Aino planerat p&l. Herrejävlar var kul det ska bli!
Nu ska jag ut. Tjingeling!

Måndag

Dom närmsta fem veckorna är nästan fullbokade nu. Jag gillar't!
(Om VM bara kunde tagit slut också hade allt varit super.)

Everyone is leaving, I'm still with you

If I told you things I did before, told you how I used to be
Would you go along with someone like me?
If you knew my story word for word, had all of my history
Would you go along with someone like me?

Lite text, puss, vi ses

Några dagar sen jag bloggade senast, jag vet. Det blir lätt så på sommaren. Tiden tickar iväg och det händer en massa saker som är roligare än att sitta inne vid sin dator. Men jag lever!

Första veckan av sommarlovet har gått och jag har hunnit med en hel del.

Jag träffade Jasmin vilket var en evighet sen sist. Vi köpte glass och gick en runda i solen. Tråkigt att hon är i Jordanien hela sommaren - nu när man inte har hundra läxor.

Och så har jag hunnit med att fira Cajsa, kollat på alla SATC-säsongerna, tränat en massa, varit på grillkväll hos Elin och åkt en sväng upp till Göteborg. (Mer om dessa grejerna kommer senare, har som sagt inte haft tid till att blogga.) 

Om några timmar ska jag på ett möte i stan för sommarpraktikanter. Jag har fått ett sommarjobb! Börjar om två veckor. Tre veckor på ett fritids - kan det blir mer perfekt eller? Sen ska jag träffa Emma som äntligen kommit hem från Paris. Nästan ett halvår sen vi träffades senast. Sinnes.

Jag hoppas på att denna veckan blir lika kul. Även om den inte kommer slå nästa. Peace&Love '10 med Aino kommer bli något alldeles extra tror jag!

Fredag - 0 dagar kvar till sommarlovet

Fan vilken konstigt härlig kväll och natt det var. Men nu är tudentfirandet över. 

Det är även sommarlov nu. Unbelievable. Jag får skriva nåt fint om detta året senare, måste fixa lite nu för ikväll ska jag ut och fira att det är sommarlov med Elin och Cajs.

Imorgon väntar Köpenhamn på mig och Matilda. Fint.

"Oj.. har det hänt nåt mer?"

Igår skulle ju jag och Matilda egentligen fira att vi aldrig mer behöver ha gympa (åhåhåh!), men hon ställde in. Det gjorde inget för huxflux hade jag gjort upp nya planer med Elin som var här på 40 minuter.

Vi pratade om feta, grovådriga saker och åt godis hela kvällen. Tanken var att vi skulle dygna, men vi var så satans trötta. (Fast Elin var tröttast vann hon på Skip-bo tre gånger i rad - sen slutade vi spela.) Sen hade vi världens mysigaste natt i min säng, men vad vi gjorde får ni inte veta (och inte Elin heller!).

Trots att vi inte sov så många timmar vaknade vi ändå innan klockan ringde. Det var fint att gå till skolan hand i hand i regnet idag. Skoldagen var för övrigt rätt onödig. Men jag har fått reda på alla mina betyg nu iallafall, tror jag.

Ikväll skippar jag alla studenter för att se Filippas musikal i Stora matsalen.

Nu ska jag äta en piggelin och kolla på den sista timmen av Avatar. Kan den filmen bli längre och segare eller? (Jag förstår nog inte grejen.)

Bästa dagen - 3 dagar till sommarlovet

Idag är det en speciell dag, inte vilken tisdag som helst. Jag har längtat efter den här dagen i ungefär åtta år. Jag hade min sista gympalektion idag. Min allra sista. I min kalender står det "Bästa dagen ever!", och typ så känns det.
   Eftersom Matilda också hade sin sista gympalektion idag ska vi träffas i stan ikväll för att ha vårt "nu ska vi bli tjocka & lyckliga"-firande. Det kommer bli fint.

Måndag - 4 dagar till sommarlovet

Det har varit en väldigt fin dag. Fast det öst ner. En enda lektion idag, hur skönt är inte det? Efter det tog jag, Elin & Cajs en snabb runda på stan innan jag & Elin hoppade på bussen hem till henne. Vad vi gjorde där är hemligt. Elin är iallafall finast i hela världen.

Nu ska det poppas popcorn för ikväll blir det filmkväll här.


Söndag - 5 dagar till sommarlovet

Eftersom jag fortfarande inte lyckats varva ner efter skolan har jag idag städat hela huset, bakat och läst "Brott & Straff". Resten av kvällen ska jag nog träna och stryka.
Och mina föräldrar är hemma igen - med presenter. Jag gillar't!

Lördag

Det har varit en fin dag. Givetvis, mina föräldrar är ju borta.

Matilda sov som sagt här inatt. Det blev film och vin. Och vi gick och la oss redan ett eftersom båda nästan kände sig döende av utmattning.

När hon gick hem vid lunch idag tog jag och Filippa första bästa tåg till Malmö och hade en superrolig dag. Dog lite av skratt, fast Filippa tyckte det mesta var pinsamt. Vi shoppade loss riktigt, åt glass i parken vid Operan och vilade fötterna i en soffa på Myrorna. Några timmar senare tog i tåget hem. ("Du ser på hugget ut!" HAHAHA)

När vi kom hem var klockan fem och vi bakade pizza som vi sen tog ner och åt i parken. Kollade även på en gubbe som slog runt sig med en pinne och övade på att stå på händer.

Nu sitter jag på balkongen. Filippa är ute med några kompisar, men när hon kommer in igen ska vi kolla på film och käka godis. Och sen bre ut oss i mammas & pappas säng och sova länge. Får se vad för kul som händer imorgon.

Friday night and I'm going out drinking

Det var bra att jag & Elin bestämde oss för att skippa skolan idag för dagen har varit bra fin här hemma.
Hon kom hit imorse vid halv elva och sen satte vi oss och jobbade hårt i några timmar. I solen givetvis, vilket resulterade i att Elin brände sin rygg och jag min ena arm (varför alltid EN arm, aarh?!). Sen chillade vi i soffan innan hon var tvungen att gå.

Nu sitter jag på balkongen och väntar på Matilda. Jag vet inte än vad vi ska göra. Dricka vin och kolla på en film kanske. Eller så drar vi ut någonstans.

Torsdag, finfina dagen

Hela detta läsåret har Markus sjungit "det är inte hur man har det, det är hur man tar det" för mig. Jag har insett såhär lite försent att jag borde lyssnat mer på honom. (Även om min pappa alltid säger att jag lyssnar på tok för mycket på honom.)

Skoldagen har faktiskt varit bra. En och en halv lektion. Naturprovet gick bra. Väldigt bra med tanke på att jag satt och råpluggade in alla 40 sidorna på tvåtimmarshålan innan. Fast svaret "Det är inte bra att få en kallsup." på frågan "Varför ska man inte bada när det är algblomning?" kanske jag inte får rätt för. Vi får se.

Fler och fler lektioner blir inställda. Är det ens lönt att vi har skola nästa vecka? Egentligen inte. Ingen engelska, DGL, svenska, italienska, historia, webbdesign. Härligt! 

Eftersom min mobil inte funkar kunde jag inte få tag på Mandy så istället fick jag sätta mig med språkhistorian. Och jag är klar. Kan ni förstå det? Jag är klar med alla tvåans läxor/prov/redovisningar/inlämningar. Ett tag där i april trodde jag fan aldrig att det skulle hända.

Imorgon kommer Elin hit. Det är egentligen utflykt med Johan & Anette till Malmö, men vi tänkte vara rebeller och stanna hemma. Hoppas det blir fint väder så att man kan sitta och sola på balkongen.
På kvällen kommer Matilda hit och sover över. Och sen är det äntligen helg och då åker mina föräldrar bort. Åh, det känns som att jag äntligen kan få något slags liv tillbaka igen.

Onsdag

Skolkade
S&F-redovisning
Onödig matte
Tal
Italienska

Det var väl dagen ungefär. Biljetterna till Göteborg är bokade och min mobil är tillfälligt avstängd. Så att alla vet. Nu borde jag börja plugga naturkunskap känner jag. Prov på ungefär 40 sidor imorgon. Har inte börjat. Livet känns ju underbart.


lev med det

vi vill ju bara andas
sova
och
andas
om vartannat
inget mer,

ibland gör man rätt
ibland gör man fel
lev med det.

Tisdag

Herregud. Vilken jobbig dag. Världens sämsta.
Vi var i Köpenhamn hela dagen. Det regnade hela, hela tiden och det var kallt och jag & Elin vann inte tipsrundan och jag var så trött efter natten att jag knappt kunde stå upp.

När vi kom tillbaka till Lund kom alla treor i balkläder. Jag blev bara en aning avundsjuk när jag tänkte på vad som väntade när jag kom hem. Plugg, plugg, plugg. Hade ett tal som jag bara börjat lite på och som ska hållas imorgon - klart! Hunnit öva in det lite halvt. Strulat med s&f-redovisningen som jag ska hålla imorgon. Men det har typ löst sig nu. Suck. Känner mig lite småsjuk och min energi är på 0. (Två dagar till!) 

Pratat en del med Jojja (Vi firar två år idag, btw. Fint!) & Matilda. Dom gjorde min dag bättre.

Ska snart gå och lägga mig. Nästan så att man tycker att jag har gjort mig förtjänt av det. Morgondagen blir nog lika jobbig som denna dagen.

Och just det! PK-mötet igår var väldigt intressant. Vi drack vin och åt asgod mat. Min mamma var så otroligt duktig och Vilks var inte riktigt vad jag föreställt mig. Ja, herregud..


RSS 2.0