Snygga grabbar på Folk å Rock, ehe


Sista sportlovet

Och så var mitt allra sista sportlov slut. Riktigt bra har det varit faktiskt. Trots att jag var sjuk halva tiden. Men det tog sig. Var på Arks akustiska spelning på Folk å Rock, var i Köpenhamn, fikade med Mandy, var på genrepet av Melodifestivalen och övningskörde en himla massa. Har varit med Filippa väldigt mycket också. Lärt känna Charlotta. Börjat planera Londonflytten. Dessutom har jag städat mitt rum, dammsugit, dammtorkat, strukit alla mina kläder, ritat klädscheman och skrivit klart projektrapporten.

Ett himla bra sista lov alltså.
(Och imorgon kommer Matilda äntligen hem igen.)


The Arks akustiska spelning på Folk å Rock i Malmö

The Ark kom till Folk å Rock för en sista signering och akustisk spelning. Och eftersom jag inte hade något annat för mig och det var sista chansen stack jag dit.

De hade inte speciellt mycket plats att spela på, men Ola klättrade på bord istället. Hade kontakt med alla, fast Jepson skulle givetvis spela cool. Jens var rolig och Lasse var söt.
Först Breaking up with God, sen Angelheads och lite Gimmie Love To Give, sen Disease och till sist Calleth You, Cometh I. Fantastiskt fint med allsång inne på Folk å Rock. Och Ola uppe på bordet.


Flera veckor sen jag såg filmen nu, men detta gjorde den ännu finare:

The Truth

When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford. - Samuel Johnson

Februarilov

Har inte bloggat nu på några dagar eftersom jag varit så fruktansvärt sjuk. I fredags fikade jag först med Emma och sen med Matilda. Det var dumt och istället för att hitta på något kul när Espresso House stängde var jag tvungen att åka hem och lägga mig. Under lördagen lämnade jag knappt min säng och lyckades få näsblod tre gånger. Det var en kul dag. Jag låg på hallgolvet och grät för att jag inte lyckades ta mig till min säng.

Så jag har inte varit ute (eller duschat) sen i fredags. Men nu mår jag bra igen. Har städat mitt rum till Sam Cookes Twistin' The Night Away och resten av lovet ska jag göra en massa saker. Orkar nog inte med en enda dag till att bara ligga hemma och snora.

Imorgon ska jag och Elin förhoppningsvis till Köpenhamn om hon mår bättre (för jag har smittat henne, hehehehe), annars får jag hitta på nåt annat. Torsdagen ska jag ägna åt att plugga eftersom min läxhög på sekretären nästan räcker upp till taket. På eftermiddagen tar jag mig kanske in till Malmö för att träffa grabbsen i The Ark. På fredag ska jag till Köpenhamn (igen) med mamma och Filippa och träffa Mandy på kvällen. Och på lördag är det dags för Melodifestivalens genrep.

Det var det.
Vi hörs.


"Vad sa du sa du?"

Det blev en ytterst bra dag igår. Först klarade vi av en helt okej skoldag. Sen gick jag och Elin (äntligen!!!) till McDonalds och snackade bort några timmar. Sen åkte jag hem och lagade hamburgare (igen!!!) till mig och Filippa. Så himla kul var det. Fram tills våra föräldrar kom hem vid åtta. Då låste vi in oss på våra rum och pluggade. Typ. Nästan.

Imorgon är det bara en lektion. Naturkunskapsprovslektionen. Sen är det lov. Sportlov. Februarilov. Ett mycket efterlängtat lov. Lov, lov, lov. Jag ska fira in det genom att fika två gånger imorgon. Först eftermiddagsfika med Emma och sen kvällsfika med Matilda. Och sen ska jag gå hem och sova och sova tills jag blir frisk. Eller ut i natten. Vi får se vart kvällen tar oss helt enkelt?

Nu ska jag ta min fjärde kopp te för ikväll och repetera naturkunskapen.
Godnatt.

Halsont.

Har så himla himla ont i halsen. Sitter och dricker utspädd äppeljuice eftersom vanlig svider för mycket i halsen. (Så egentligen är det väl mer äppelvatten..?)

Vaknade vid fyra imorse (efter en timmes sömn..) och trodde att jag var döende. I malaria eller aids eller så. Fast när jag tänkte igenom det några timmar senare när jag inte feberyrade insåg jag att det nog bara är en förkylning. Så jag promenerade iväg till skolan istället eftersom vi skulle börja på något nytt på litteraturen, ha det allra sista PA-mötet med Åsa och få tillbaka matteproven. Efteråt åkte jag hem och dog i soffan några gånger om.

Sen dess har jag försökt göra annat som får en att glömma bort smärtan(!!!!). Typ öppnat en alla hjärtans dags-present, läst ett långt och fint brev, ätit jättemycket pannkakor med ännu mer socker, pratat med Matilda, pratat med Emma, hjälpt Filippa med matten, testat olika frisyrer, kollat på Säkert i Dom kallar oss artister. Typ så. Fast inget hjälper.

Jag säger som Filippa: Jag ska kötta den jäveln som smittade mig..


Om fredagen

Vilken konstig & rolig kväll det blev igår. Först var vi hemma hos Mandy. Sen tog vi bussen (alldeles för sent enligt Mandy..) till korridorsfesten och dansade fötterna av oss. Och gjorde lite annat också. Tyvärr tog vi inga bilder (nejnejnej det var nog väldigt bra förresten) som jag kan pigga upp det här inlägget med.  


Onsdag

Ikväll känner jag mig sönderstressad, småtrasig och allmänt trött. Det känns som att jag behöver lite Markus för att må bra igen. Vilken himla tur då att han är på tv om tio minuter. För att laga mat och spela gitarr. Precis vad man behöver en onsdag som denna.

:>

Måndag

Jag vet inte vad som hände, men för ett ögonblick där tyckte jag nästan att matten var kul. Det är tur att Matilda kommer om nån timme och räddar mig, I'm going crazy.


Matteprov, åh nej

Ungefär såhär känner jag mig när jag tänker på all matte jag måste plugga:

Filippa 13 år

Idag fyller Filippa år. Världens finaste. Hon fick ett till hål i örat. Och jag lyckades flörta bort min förseningsavgift på Hemmakväll. Det var bra av mig för mina pengar börjar sina. Ikväll blir det tacos och melodifestialven. Typisk svensk lördagkväll liksom.


Spykens öppet hus 2011

Igår var jag sjuk. Låg hemma och kved tills Elin kom hit och livade upp stämningen. Vi drack te på mitt golv innan vi åkte till stan och kom precis lagom för att stötta Vickan till Spyken. Där var det öppet hus.

Först hängde vi lite med Roger från Vem där? och han var inte alls lika läskig som vi trodde. Fast han måste ha superhörsel för han spelade någon musik som bara han hörde. Sen hängde vi med Lars och Fredrik och några ettor som inte vågade prata med oss.
Efter en timme ungefär gick vi för att äta mackor. Det tog mer än en timme för det var mycket mysigare och roligare där.
Alltså var det ungefär 98% snack, 1% mat och 1% värvning. Det var ändå en bra uppdelning. Och lätt värt en biobiljett.. eller fem.

När jag kom hem hade jag så ont i huvudet att jag grät och sen började jag blöda näsblod också. Men det var ändå värt det.


RSS 2.0