ULF LUNDELL på Sofiero

Jag måste bara skriva lite kort om konserten innan jag går och lägger mig. Det finns egentligen så himla mycket att berätta, men jag kortar ner det..


När jag och mamma kom dit vid sju var det inte speciellt många där. Vi ställde oss så att vi hamnade på femte raden när allt satte igång. Skönt att det inte var något förband och sånt innan. Det sista dom gjorde innan han kom ut på scenen var att mäta så att micken var i lagom höjd. Och sen kom han in, väldigt försynt. Och han var så liten! Gud. Jag trodde typ att han var två meter, men han kan ju inte vara mycket längre än jag.. Och han hade byxorna rätt högt upp och tröjan nerstoppad - som en liten farbror. xD (Och nu känner jag att nästan alla mina meningar börjar med "och". Men skitsamma! xD)


Hans band kändes väldigt blandat. Om man hade sett trummisen (som btw såg ut som Johan Glans) och Janne Bark hade man inte kunnat tro att dom spelade i samma band. ;)

Basisten såg ut som att han plågades under hela konserten. Eller så var det bara hans sätt att spela lite tuff? xD Och sen var det några till, men jag orkar inte beskriva hela bandet!


Publiken var ju också väldigt speciell. Och väldigt blandad. Och aldrig har jag sett så många medelålders män sträcka upp händerna i luften och skrika rakt ut..!


"67" var helt klart bäst! Då var konserten fan riktigt bra! :) När han körde "Kär och galen" och "Gå ut och var glad" var stämningen också väldigt bra. Och när han körde "Öppna landskap" - fast den tyckte jag var lite seg.. Alla lugna låtar var sega förresten. "Folket som bygger landet" var också bra. Fast han sjöng inte om Ola, tyvärr. ;)


Efter allt jag har hört från olika personer förväntade jag mig tre timmars plåga. Men det var det inte. Nä, det var inte världens bästa konsert. Men jag kan ju lugnt säga att jag hellre ser tre timmar till med Lundell än tre minuter till med Bo Kaspers Orkester..! ;D


Nu ska jag gå och lägga mig. Känner mig helt utmattad. Så jag återkommer nog inte förrän om några dagar..


Ha det bra så länge! :*


Picknick med Olivia

Igår var jag, mamma och Filippa i Malmö. Vi handlade fina kläder till George och en almanacka till mig. Och så fikade vi på EH. På kvällen var Tommy här.


Idag hade jag & Olivia picknick i Stadsparken. Mysigt.

Snackade en massa strunt. Och här kommer bilder:


Fina va? (aa) (Förutom min utväxt, den är riktigt skrämmande..)


Nu laddar jag och mamma upp med lite Lundell-musik inför imorgon. Ja, det är sant. Jag ska se Uffe imorgon. Han kommer att spela i tre timmar och tydligen ska jag och mamma stå nästan längst fram. oO Om ni inte har hört något från mig imorgon kväll har jag förmodligen dött.. ;)


(Glöm inte rösta. Här till vänster. Hint, på världens bästa, hint.)


STOCKHOLM 18-25 juli 2009

Nu ska jag berätta om vad som hände i Stockholm..


Lördagen den 18 juli

Vi packade det sista och sen satte vi oss i bilen. Stannade inte förrän vi kom upp till Gränna. Där fikade vi och handlade polkagrisar. Sen körde vi vidare.


Jag och Filippa hade tråkigt i bilen:

   

Ja, sen somnade hon. Så då fick jag ha kul själv. xD


Innan vi kom fram till Stockholm stannade vi på McDonalds och åt. Filippa åt Big Mac för första gången och det gick inte så bra - hennes mun var alldeles för liten! xD

Sen körde vi till Stockholm och efter ett kort stop på en mack var vi framme i Älvsjö.


Efter mycket letande hittade vi till sist rätt hus. Packade ur bilden och kollade in huset. Det var.. speciellt. xD
Jag paxade genast rummet på undervåningen med en dubbelsäng -  vilket betydde att jag fick hela den våningen för mig själv. Mamma, pappa och Filippa sov på övervåningen.


Mitt rum:

(Oho, paintskills. Ehm. Proportionerna känns inte helt rätt, men så fick jag ju även bara VG i bild - ha lite överseende va!)


När vi hade kollat in hela huset och fått in alla saker åkte vi för att hitta en mataffär. Vi hittade WiLLY:s, men fattade inte hur man kom dit - så vi fick åka vidare.. Tillsist hittade vi ICA. Handlade en massa godis och sen åkte vi hem igen. Tog det lugnt och kollade lite på TV. (Fast det fanns inte så många kanaler - men den finska blev iallafall min favorit! 8D)

Sen hittade vi en grön hatt:

Och jag bättrade på mitt kløver vaseline:

Sen drack vi te innan vi gick och la oss.



Söndagen den 19 juli

På söndagen fixade vi till oss och sen tog vi tunnelbanan till Karlaplan. Därifrån gick vi till Liljevalchs och kollade på deras IKEA-utställning. Den var jättefin. Konstigt nog hade min mamma lyckats köpa ALLA fula lakan som fanns där. ("Dom var ju billigast!")

Sen gick vi till Rosendals kafé. Där köpte vi fika som hade räckt till en hel släkt, tryckte i oss allt själva och mindes hur varmt det var förra gången vi var där. :)

När vi var klara där tog vi båten till Slussen (om jag inte minns fel?) och gick i Gamla Stan. Där handlade vi bandtröjor. (Filippa: Ebba Grön & Good Charlotte/Jag: Sex Pistols)

Sen kollade vi på en vit gubbe innan vi fortsatte till Drottninggatan.

Gick bara upp till Hötorget. Där svängde vi in och tog tunnelbanan hem. I Högdalen åt vi pizza. (Fast Filippa åt lasagne?)



Sen gick vi hem. Hemma hoppade jag och Filippa studsmatta. Så satans kul. Jag kunde inte stå upp dom första tio minuterna så mycket jag skrattade. x'D (Don't ask..)



På kvällen drack vi te och sen hade jag och Filippa myskväll där nere innan vi gick och la oss.



Måndagen den 20 juli

Måndagen började med att jag tog tunnelbanan till Hötorget och träffade Jojja utanför SF lite efter kl 12. (Jaja, för ovanlighetens skull var det jag som var sen - shit vad långsamt tunnelbanan i Stockholm går! xD) Gud vad jag hade saknat henne! :'D :**


Vi gick en runda på stan och så. Sen blev vi trötta så vi köpte glass. :)

När vi hade ätit upp (alltså när jag hade ätit upp och Jojja hade tappat halva sin på marken..) gick vi vidare. Såg en gammal version av Moto Boy:

Och så tog vi den här lite turistiga bilden i motvind:

Eftersom jag hade glömt hennes saker fick hon hänga med mig hem och hämta dom och sen åkte hon hem till sig.


Vi åt mat och nån timme senare smsade jag Jojja och fråga när hon egentligen tänkte komma. Såklart hade hon somnat då! xD

Men ja, till sist kom hon. Då hade jag redan hunnit bli kompis med en fullgubbe. x)

Vi handlade godis & läsk och sen gick vi hem till mig och kollade på Beck (som Jojja var helt inne i, vad hon än säger! ;o) och sen sista avsnittet av Harper's Island.


Och hallå, jag måste bara skryta liiiite: JAG OCH MARINA ÄR VÄRLDENS BÄSTA FÖR VI HADE HELT RÄTT! (A) Hur allt hängde ihop, vilka som skulle bli mördade o.s.v. Lalallalalaaaa! :D:D:D


Kommer inte riktigt ihåg vad som hände efter Harper's Island. Förmodligen te? xD Och mys i soffan? Och sen gick vi nog och la oss.

  


Tisdagen den 21 juli

På tisdagen stack Jojja hem rätt tidigt. Vi andra åkte till Hallwylska palatset. Där kollade vi på "Notti italiane 1950-1990: Mode för världens stilikoner". Det var ungefär 60 klänningar (av bl.a. Armani och Versace) som Diana, Naomi Campbell och Audrey Hepburn - för att nämna några - hade haft på sig. Kul! Och lagom stor. (Fast Filippa gick runt och släpade benen efter sig..) Sen kollade vi lite på den permanenta (?) utställningen innan vi gick vidare till Moderna museet.

  

Ska jag vara ärlig förstår jag mig inte på modern konst. Det är ju inte konst. Jag hade lätt kunnat göra samma sak - om inte ännu bättre! (Och då har jag ju ändå bara VG i bild..) ;D Min favorit var iallafall bilden på Jonas. Han är fin! :*

Fiket på Moderna var inte så trevligt så vi gick bort mot city, fast då regnade det som fan så vi var tvungna att stanna i en busskur. (Och ja, det känns som att bilden över har hamnat lite fel om man tänker på vädret, men jag orkar inte ändra det..)

Fikade inne på Gallerian. Och störde oss på den här skylten:

Sen gick jag, mamma och Filippa till H&M. Där köpte Filippa en supersnygg kjol (om den hade funnits i en större storlek än 34 hade jag köpt den!!!). Inte nog med att min bästa kompis är coolare än mig (alla som träffat Jojja vet ju att hon är ungefär 23 gånger coolare än mig!), utan nu är snart min lillasyster också det! Det smärtar lite..

Jag köpte skor och två par leggings. Sen mötte vi upp pappa igen och åkte hem.


På kvällen kom Jojja. Vi kollade på Morden i Midsomer och drack te och så. Sen sov hon över. :*



Onsdagen den 22 juli

På onsdagen fixade vi till oss och sen gick vi till tunnelbanan. Jojja hoppade av lite innan mig.


Jag skulle träffa Aino utanför RockZone kl 13. Var där tio i och då var hon redan där. ;D I sin röda slips som matchade min lugg. ;D Och vi hade båda kjolar som väldigt gärna blåste upp.. ;p


Vi kollade lite där och sen fortsatte vi uppför Drottninggatan - med ett snabbt avstick nerför Brogatan. Där kom vi på vad jag ska jobba med. Orkar inte berätta för ni kommer inte fatta, men i fortsättningen kan ni kalla mig HIV-kvinnan! ;D

När vi hade gått upp längs hela Drottninggatan gick vi bort till St Eriksplan och gick till RecordHunter. Jag hittade inget där, men Aino köpte tre Kent-singlar (och vi ratade alla Ark-singlar eftersom vi redan hade dom ;D).


Efter det gick vi till tunnelbanan och åkte till Gamla Stan där vi kollade dom två alternativa affärerna som ligger där. Ainos lugg lyste jättefint inne i den ena affären (som hade UV-ljus). :D

Hittade inget där heller så vi bestämde oss för att fika istället. Det blev ett fik i Gallerian där vi satt ett bra tag och snackade skit och citerade Vänner. x'D (Älskar att träffa folk som man bara behöver säga början på ett Vänner-citat och så börjar den andra skratta! xD)


Till sist gick vi till Punkt Shop och en skoaffär.
Sen var det dags för mig att gå till tunnelbanan eftersom jag skulle hem och Aino skulle på bio. (Har ni tänkt på att Aino och bion är samma knappar på T9? xD)

När vi stod där kom min mamma och ignorerade oss (= stack fram huvudet och sa "Nu låsas jag som att jag inte ser er" och sen fortsatte gå? xD). Väldigt diskret..! xD


När jag lämnade Aino hade vi båda ont i käkarna för att vi hade lett så mycket. Fast enligt Aino brukar hon få ont i nacken (?!) när hon skrattat och lett mycket. Söta, konstiga människa! xD :*


När jag kom hem åt vi. Sen tog jag det bara lugnt resten av kvällen. :)



Torsdagen den 23 juli

Torsdagen var THE second hand-dag. Vi tog tunnelbanan till Vasastan och shoppade loss! Jag köpte några LP-skivor och böcker och så. Sen åkte vi till Söder. Hittade inget där.


Mamma och Filippa åkte tillbaka för att träffa pappa, medan jag väntade på Jojja. Hon var sen så jag fick leta upp SF själv och hämta ut biljetterna av en assur kille.

Till sist kom Jojja. Vi gick och köpte godis och sen gick vi bort och satte oss på bion.

Harry Potter var sådär om jag ska vara ärlig. Snape var med alldeles för lite och.. jag vet inte. Den var bara sådär helt enkelt.


Efter bion åkte vi hem till mig och åt. (En man på tunnelbanan lekte med sin tamagotchi! :D) Kollade på TV. Drack te. Snackade. Och sen gick vi och la oss. :*



Fredagen den 24 juli

Vi var rätt trötta när vi vaknade så det blev en riktig chilldag. Glodde på TV och käkade godis. På eftermiddagen åkte Jojja hem. Jag kollade ännu mer på TV och sen bytte vi om. Åkte till Söder och åt. På en restaurang som vi åt på när vi bodde på Zinkens. Jag åt Carbonara, of course.


Sen åkte vi hem. Hela familjen satt ute en stund och läste och åt godis. Sen förflyttade hela familjen sig ner till studsmattan. Mina föräldrar såg så himla kul ut när dom hoppade. Min mamma hade dessutom lite svårt med balansen eftersom hon hade druckit lite vin.. x'D Men ja, bilderna behåller jag för mig själv. Det är nog bäst så. ;)


Ja, sen städade vi. Och sen var det dags att gå och lägga sig.  



Lördagen den 25 juli

Gick upp vid 8.30 och packade ihop det sista och så. Vid 10 körde vi.

Och stannade inte förrän i Linköping. Där var det SUPERREA på Gina så jag shoppade riktigt loss! ;D Och så fikade vi. På Berget - vårt vanliga café! ;D Jag åt polkaglass. :)


Sen fortsatte vi köra och stannade sen ännu en gång i Gränna för att köpa fler polkagrisar.. xD

Sista gången vi stannade var för att äta. På McDonalds, igen. Bra där. xD


Sista biten läste jag och sen sov jag en halvtimme. Hahaha. Synd att ni inte fick höra när Filippa berättade om det. x''D



Och till sist: Ja, Marina, vi såg några kändisar. (Kände bara inte att dom var värda att nämna här! xD)


Måste även avsluta med bästa bilden på mig, ever:


DEN BJUDER JAG PÅ! ;D


Måndag

Jag är hemma igen. Egentligen har jag varit hemma sen i lördagskväll, men jag har inte orkat blogga sen dess. Har mest sovit. Och träffat Matilda. Igår träffade jag henne. Vi snackade och kollade på film. Trevligt.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Druckit te och skrivit. Fick ett sms från mamma som undrade om hon skulle köpa något mer än frimärken idag. Jag: "Yes, en liten present till mig kanske? :)". Så när hon kom hem hade hon med sig en kjol från Shock. Min mamma är bäst. :*

Nu sitter jag bara och väntar på mat. Är helt sjukt hungrig. Har inte ätit något sen igår..

Stockholm imorgon

Idag var jag, mamma, Filippa & morfar och fikade på "Systrar & Bröder". Det bästa var helt klart tanten som gick i bara BH och med en sko. Och "Såhär ser Malmö ut *cp-ryck*". Okej, ingen fattar. Internskämt mellan mig och Filippa. (Hon lär iallafall skratta om hon läser detta..! ;D)


Imorgon åker jag till Stockholm i en vecka. Det ska bli jättekul. Ska passa på att träffa Jojja & Aino också! :D :** Har inte bestämt så mycket annat, så ni får helt enkelt vänta tills jag kommer hem och se vad jag gjorde. x)

Ska snart börja packa. Har ritat upp vad jag ska ha varje dag (såklart!), handtvättat det som behövde handtvättas och strukit allt. :)

Jag kommer förmodligen inte blogga därifrån så vi hörs nästa lördag/söndag! :D :*


(Och just det, sms-bomba mig gärna imorgon eftersom jag kommer att sitta i bilen i princip hela dagen..)


Onsdag

Jag vann.
Satt i köket och spelade KSMB när Filippa kom ut och började spela Ebba Grön. Så där satt vi och spelade KSMB och Ebba Grön så högt det bara gick. Mamma och pappa blev sura. Men jag vann iallafall. Filippa gav till sist upp och stängde av sin musik. :D

Nu: Milkshake

Matilda

God morgon!


Jag sitter och äter godis till frukost. Har varit väldigt nyttig det senaste dygnet känner jag..

Igår gick jag en runda på stan. Hittade en fin vit- och svartrandig tröja på H&M för 99:-. Då blev jag glad och slog till.


Efter att ha kollat runt tog jag bussen till Kvantum och köpte godis och hämtade ut mitt paket som kommit på posten. Ah, jag blev ännu gladare. :)

Sen åkte jag hem. Inger & Oskar var här.


Vid sju skjutsade mamma mig till Matilda. Vi snackade lite och hon berättade att hon kommit in på natur på Katte. Weheeey! :D Det firade vi med bigarråer. Och hon fick en intagningspresent av mig. ;$


Sen tog vi hennes moppe och åkte in till stan. Det var lite trevligt. Vi flög fram. Och hon var säkrare än jag är när jag ska skjutsa folk - vilket alla var väldigt tacksamma över!

I stan hyrde vi "The Host". Se inte den. Den var dålig. Och konstig. Jag fattade lite, Matilda fattade inget. (Typ som det brukar vara då? ;D) Och så åt vi godis.


Efter filmen var Matilda tvungen att packa och det var rätt obvious att hon behövde hjälp. Så jag ritade ett klädschema åt henne! :D (Såklart?)

Mitt uppe i packandet insåg vi att det skulle ta lång tid att göra henne i ordning. Så vi bestämde att jag skulle sova över där.


Till sist hade vi packat klart och allt. Då kollade vi i skolkataloger och åt mer godis och bigarråer. Matilda somnade. Jag slökollade på TV och vid fem väckte jag henne för att hon skulle åka iväg. Sen gick jag hem.


Nä, nu ska jag sätta på lite Vänner och städa.

Hejdå!


Marina (We're free-dagen)

Hej allihopa! *överdrivet & plågsamt glad röst* (Marina skrattar nu..)


Dagarna med Marina har varit väldans bra. Det har hänt en massa. Och vi har träffat rätt många wierdon. xD


I onsdags skjutsade mamma mig till stationen. Tåget till Kalmar var väl helt okej. Tyvärr hamnade jag mittemot en pratglad tant som tydligen trodde att jag var jätteintresserad av hela hennes barndom. (Det var jag inte!) Bredvid mig satt tre män som diskuterade hur hemskt det måste vara att bo i Malmö på gräslig småländska. Bakom mig satt det en handikappad kille som envisades med att säga "Mamamamamamamuuuu!" hela vägen mellan Lund och Alvesta.


I Alvesta trodde jag att jag skulle byta tåg, men efter ett förvirrat varv ute på perrongen visade det sig att det var samma tåg. Smart. Som tur var smsade Marina mig under tågresan och det kändes faktiskt lite bättre när jag insåg att hon hade det värre! ;D Hennes tåg var försenat. Egentligen skulle vi ta samma tåg från Alvesta, men hon var tvungen att ta ett senare tåg som sen blev en mycket senare buss istället.


När jag kom fram till Kalmar var klockan ungefär tre. Då öste det ner. Jag satte mig på stationen en stund för att invänta ett uppehåll. Alla inne på stationen stirrade. Det var helt sjukt. Ett tag trodde jag att ögonen skulle ploppa ut på en kille..

När det slutade regna gick jag upp i stan för att leta efter en gratistoalett och H&M för att köpa en billig jacka/regnjacka.

Alla toaletter kostade fem kronor (en femma såklart, inget annat funkade, och jag hade ingen femma) och H&M hade väldigt dåligt utbud. Där fanns bara tantkläder. Eftersom Marinas tåg var så himlas väldigt mycket försenat tog jag en sväng för att försöka hitta hotellet också, men det slutade med att jag villade bort mig. Så jag gick tillbaka till stationen. (På vägen tillbaka träffade jag Emelie. xD)


Tillsist kom äntligen Marina. Då hade hon träffat Tommy Körberg & Allan Svensson! :o

Fan vad glad jag var över att se henne! Klockan var då närmare fem. Jag hade behövt gå på toaletten sen tolv (fattar ni att jag hade hållt mig i FEM timmar?!!) och en mamma hade precis sagt att min sminkning var ful.

Tillsammans (och med hjälp av två kartor!) hittade vi till vandrarhemmet. (Och det hela hade gått lite snabbare om dom byggt en bro över vattnet så att man slapp gå runt om!!!)

Vi checkade in och kollade rummet. Toaletten var jättestor och vi hade t.o.m en egen TV med tio kanaler! :)


Sen gick vi till McDonalds (såklart) och åt. Och sen letade vi oss till Stadsparken (utan karta, Marina tyckte att vi var redo för det ;p).

När vi kom fram satt det typ bara en massa gamlingar där. Och det var väl mest gamlingar där sen också när alla hade kommit. Och alla var så tysta. Jag & Marina snackade. Och när "Människor i solen" började skrattade vi högst av alla - såklart! ;D (Förutom den blinda kvinnan längst fram, hon slog faktiskt oss ibland! xD)

Det enda som var lite dåligt (förutom att Gardell inte var där.. :*) var att dom inte spelade på en scen utan på marken så det var lite svårt att se. Och ibland lite svårt att höra. Dessutom cirkulerade det fiskmåsar över ens huvud. x)

Men själva pjäsen var bra. Rolig, men samtidigt lite sorglig. Och som vanligt slutade den med att någon dog. xD ;)


Efter föreställningen var vi assugna på godis (speciellt jag!) så vi stack till Pressbyrån, men dom hade stängt!! :'o

Då blev jag helt despo, så vi fick gå tillbaka igen och leta. Till sist hittade vi Konsum. Där plockade vi på oss en massa, för säkerhets skull. Det blev 380g Marabou (jo, det är sant - för i jordgubbschokladen som vi var tvungna att smaka var det bara 180g), 1,5l cola (eller var det kanske 2 liter?), en påse blandgodis & OLW-hjärtan. (Det var nog allt?) Hela kalaset gick på 113 spänn. (Men är man desperat samtidigt som man ska fira att man äntligen är fri så kan det bli en del..)

Sen spatserade vi hem till vandrarhemmet. I receptionen satt typ alla på vandrarhemmet. Men vi ville inte vara sociala så vi gick in till oss (efter en kort muggjakt).

Resten av kvällen glodde vi på TV och tryckte i oss allt gott. När det var Harper's Island var jag tvungen att stänga fönstret för jag var jätterädd för att det skulle komma nån smålänning och döda oss med sin fula dialekt. (Eller att en mal skulle flyga in - jag vet inte riktigt vad som är värst?! ;/)

Sen somnade vi. Typ.



I torsdags gick vi upp lite efter nio. Vi packade och checkade sen ut utan frukost eftersom det var så himla dyrt.. Istället gick vi till stationen och låste in vår packning. Sen gick vi runt och försökte hitta ett fik. Det var nästan omöjligt, men till sist hittade vi ett. Där köpte vi frukost och satte oss ute och kollade på en gubbe som vi rätt snabbt konstaterade att jag kommer bli som när jag blir stor. Fast sen började det regna så vi fick flytta in. Där satt vi rätt länge. Okej, väldigt länge.

Kalmar måste förresten vara Sveriges tråkigaste stad. Herregud!



När det var en timme kvar tills tåget skulle gå tog vi en runda på Lagerhaus och sen gick vi till stationen. Där fick vi vänta tills det äntligen var dags för att ta tåget (som hade stått där hela tiden! -.-) hem till fina, underbara Skåne igen.

Vi åt godis och lyssnade på musik hela resan. Vid Alvesta bytte dom personal. Då pratade dom äntligen skånska istället. Vi blev så lyckliga. Jag tjoade och Marina startade ett disco med musiken på hennes mobil.
 

På stationen hämtade pappa oss och skjutsade oss till Hemmakväll. Där hyrde vi "Taken" och sen tog vi bussen hem till mig. Här vilade vi lite (fan vad vi var trötta.. typ hela tiden xD) och sen lagade vi spagetti & köttfärssås.

Efter middagen kollade vi på "Taken". Den var jättebra, se den! :D


När den var slut gick vi en liten kvällspromenad och sen kollade vi på Harper's Island och drack te. Och sen gick vi och la oss om jag inte minns fel? För vi var aströtta efter Kalmar och allt. ;D


På fredagen gick vi upp, åt frukost och fixade till oss medan det regnade som fan utanför, kul.. -.-'

Pappa skjutsade oss till stationen där vi tog ett tåg till Malmö och gick en liten shoppingrunda. Men när vi kom till Myrorna hamnade vi i deras soffor och orkade inte göra mer än att titta på en mycket stelbent tant. Aaw. ;p När hon hade gått i slow motion genom hela affären och bestämt sig för att köpa en genomskinlig (!) tröja bestämde vi oss för att åka hem.

Hemma åt vi och sen åkte vi till Svedala.


När vi kom till Sommarrocken fick vi våra band. Gula och fula. Sen gick vi och ställde oss framför Stora Scenen. Nästan ingen var där. Vi hade precis missat EMD, tyvärr. (Eller inte.) Spanade runt på alla töntar som var där. Och spanade in en get-vakt. Han var ful. Och lyssnade på musik under Bo Kaspers. Bo Kaspers var jättedåliga. Och tråkiga. Och det var inte ens nån stämning. Förutom på "I Samma Bil". Alla kunde såklart refrängen. ;D Dom bredvid oss försökte bli vän med oss. Det ville inte vi.. x)




Till sist hade Bo Kaspers spelat klart. Då var vi tvungna att vänta ännu mer. Som vanligt sound checkade Peder sina egna trummor. Han kastade ut två trumpinnar, men jag och Marina fick inte dom. Istället fick två töntiga killar bredvid oss dom. För att dom flirtade med vakten med lila hår som var singel (och förmodligen bög, annars hade han gett dom till mig och Marina.. ;D). Vi tyckte lite mindre om Peder efter det.



Sen kom Dannie och underhöll oss lite. Eller.. Vi tror att han hette Dannie. Han var full och Marinas mobil var alldeles för teknisk för honom.. xD

"Peder, jag älskar dig. Jag är man och jag älskar dig!"

"FAJSBOOK, TJAJOOR!"

Kommer inte ihåg allt som hände där innan konserten, men det kom iallafall några till och joinade Dannie.


Dannie: Du är ju fan asfull! Hur många hinkar öl har du druckit?

Tjej: Nä, jag har bara druckit vodka!



Konserten var asbra! :D Förutom när två medelålders män kom och körde in armbågarna i min och Marinas ryggar. Marina fick en puss av Dannie och sen hamnade han i nåt bråk med nån där bak. Ja, jag kommer inte ihåg allt.. Roligt hade vi iallafall. Kommer inte ihåg alla låtar som spelades, men jag skrek med som fan i alla. Och vi stod längst fram, precis framför Dregen. Och Nicke ställde sig ofta framför oss också. Dregen var så sexig. Och snygg. Och Nicke också. Fast inte Peder & Johan. Dom var som vanligt! ;D









När det var slut gav Peder ut sina saker till folk i publiken som han pekade på.. Vi hatade honom lite efter det.

När konserten var helt slut bad vi en vakt leta efter plektrumet som hade landat innanför staketet, men han låtsades bara leta lite efter det. För han ville nog ha det själv. Vi hatade honom lite också efter det.




Till slut gick vi ut och satte oss i gräset och kollade vaktbilder - precis som vi brukar efter Backyard Babies-konserter. Love it! x'D

När vi kom hem drack vi te innan vi gick och la oss. :D


(Nu känns det som att det här inlägget håller på att bli en roman så jag får väl korta ner resten..)


På lördagen gick vi upp och åkte till Landskronakarnevalen med mamma & Filippa. I Landskrona delade vi på oss. Jag och Marina ställde oss framför två tanter för att kolla på karnevalståget. Dom blev assura och sa till polisen, men han bara dissade dom. Oh yes.


Karnevalståget var lite småtrevligt så där. Brandsta City Släckers var med! ;D





Sen gick vi en runda på marknaden, men det var så himla mycket folk överallt så det slutade med att vi satte oss i gräset och lyssnade på lite trevlig panflöjtsmusik. xD



Tillsist åkte vi och handlade mat och sen åkte vi hem. Hemma kollade vi på "Power of 10". Sjukligt kul. Två vuxna män som hatar barn och vill åka till Disneyworld i en månad. "Hej Jonas!" x'D


Efter det blev det tacos och sen åkte vi till stan. Där köpte vi mer godis (hehe, allt från Kalmar var ju slut sen läänge ;D) och sen gick vi på bio. "Änglar och demoner". Den var bra. Fast folk runt omkring var störiga! Vem fan går på bio och en halvtimme in i filmen somnar?! Och stackars Marina fick sitta bredvid en som stank! Och ALLA hade med sig tusen läskburkar och prasslade som fan med godispåsarna.

När filmen var slut hade vi missat bussen med två minuter. Så vi fick gå hem. Fast det var inte så farligt. x]

Hemma drack vi te och kollade på TV. Innan vi gick och la oss.


På söndagen gick vi upp sent och sen spenderade vi dagen framför TV:n i princip.. Kollade på "Life of Brian" och Gardells "Tillfällig gäst i ditt liv". Sen åt vi mat och sen var det dags att skjutsa Marina till stationen..

Precis som förra gången lämnade hon Lund 16.28. Det blev tomt. Det är tomt. Och jag glömde t.o.m. bort att göra min :c-min.. ;''c


Och ja, jag ska bara tillägga att jag inte tog med alla gånger jag gick på toaletten, men det var oräkneliga enligt Marina (som själv typ höll sig hela vistelsen?!).


Kalmar

Jag har inte bloggat på ett tag känns det som. Har hänt en del dom senaste dagarna..
I måndags var jag, mamma och Filippa ute på stan. Shoppade och lånade böcker  på biblioteket.

Igår var jag och mamma först och klippte oss. Sen körde vi och hämtade morfar och så firade vi mamma (som egentligen fyller år idag).

Ja. Det är väl kort vad som har hänt.


Idag åker jag till Kalmar. Om mindre än två timmar faktiskt. Ska bli jättekul! :D Jag och Marian ska fira "We're free-dagen" och kolla på "Människor i solen". Sen följer hon med hit och stannar till på söndag. Så jag kommer inte blogga på några dagar, men don't worry: Jag lever!


Och vet ni? Thåström kommer till Malmöfestivalen! :D


Oj, vad tiden rinner iväg. Jag måste äta frukost och packa ner det sista nu.


Sommar, sommar, sommar

Idag var jag extra lockig.

 

Och vit med röda blommor.


Ni gillar't!


PLÖTSLIGT HÄNDER DET

(Och nu sitter Marina och ler åt rubriken.. xD)

Ni kanske har hört ryktena? Eller fått ett sms. It's all true - jag är inte tandlös längre!

Okej, kort vad som hände:
Jag hade tid hos tandläkaren 10.30.
Först fick jag prova tanden för att se att det var rätt färg och storlek. Sen tryckte dom på den och jag fick sitta och bita i en massa bomullsbitar en stund.
Sen "snyggade" han till runt om och så och sen tog han en massa bilder till någon dokumentation (tror det var bilder att visa andra patienter?) eftersom det blev så bra. Efter det var allt klart.
Det sista han sa innan han stack var: "Ha ett bra sommarlov, i den mån du kan!"
Huh, vad menade han med det? Haha x/


(Jag tycker det ser rätt verkligt ut - vad tycker ni?)

Många frågar hur det känns. Sjukt konstigt känns det. Känner mig lite som häxan i "En häxa i familjen". Ni vet, när man får se "barnätartanden". (Känns som att jag har en sån tand..) Det känns som att fejktanden är mycket större än alla andra tänder och att den sticker ut.
På vägen hem stötte en kille på mig. Det kändes som att han bara stirrade på min tand hela tiden..
Det gjorde han givetvis inte. Och tanden sticker inte ut. Det är bara så ovant.
Därför kommer jag återkomma om 10 dagar (när jag äntligen har lärt mig bita?) och berättar hur det känns då.


(Och yes, nu kan alla fira. Jag kommer inte lägga upp fler äckliga tandbilder här. Yeay!)


LONDON 22-26 maj 2009

Nu kommer ett jättelångt (och rätt sent?) inlägg om dom underbara och varma dagarna i London..


Fredagen den 22 maj

Vi packade det sista och sen kom pappa och hämtade oss och skjutsade oss till stationen. Vi tog tåget till Kastrup. På tåget lekte konduktören med högtalaren. "I den tysta kupén ska man ha väldigt, vääldigt, väääldigt tysta samtal." xD Fler borde vara som honom. ;*

Väl framme på Kastrup (i väldigt, vääldigt, väääldigt god tid som vanligt ;D) checkade vi in och åt. Planet lyfte kl 18. 1 timme och 40 minuter senare landade vi. Jag lyssnade på musik hela resan. Filippa var jättegullig och höll mig i handen när vi startade och klappade lugnande på mig då och då. :*


När vi äntligen landade hämtade vi vårt bagage. Jag trodde först inte att jag skulle få komma in i England när jag blev stannad i passkontrollen för att han som satt där var tvungen att kolla en extra gång på mitt pass. (Well, I don't blame him - jag ser ut som en förbrytare!)

Sen tog vi tåget till Viktoria station. Vi fixade T-biljetter och åkte till Paddington. Där köpte vi läsk och godis och sen gick vi till hotellet.


Hotellet var ett typiskt engelskt hotell. Verkligen. För er som inte vet hur ett sånt ser ut ska jag berätta..

Vi bodde i källaren. Rum nr 3.

Själva rummet var ungefär lika stort som mitt rum. Där fanns en dubbelsäng (som Filippa & mamma sov i) och en enkelsäng (som jag genast la beslag på). Efter en natt i den sängen var ens rygg död. Och nacke. Kudden syntes knappt som en upphöjning - så tunn var den! Och bäddningen..! xD

Golvet hade givetvis heltäckningsmatta! ;D Fönstret var givetvis inte tätt utan det "läckte in" luft och gick inte att ha öppet om man inte ställde något i vägen. Vår utsikt var ut på en bakgård..

I ena hörnet av rummet stod ett skrivbord med en liten TV och te. I andra en garderob.


Och nu till det intressanta: toaletten!

Det var blött på golvet (UTAN HELTÄCKNINGSMATTA!) redan när vi kom och det stod klart rätt snabbt att det var vasken som läckte.

Kranen var man tvungen att skruva mycket på innan det ens kom något vatten. Och när det väl gjorde det så sprutade det ut!
Duschen hade helt okej stråle och varmvattnet var också helt okej, men där vattnet kommer ut från (munstycket?) var fullt av mögel!(!!) Great.

Men jag gillar ändå engelska hotell. På något konstigt sätt. :P

När vi kom in på hotellrummet åt vi pizzabullar och kollade lite på TV. Somnade väl rätt tidigt.


Lördagen den 23 maj

På lördagen gick vi upp 8.30 och åt frukost. Personalen var helt losta, men jag fick iallafall ägg och bacon. :]

Först gick vi till Paddington och tog T-banan (som jag blev lite in charge of eftersom jag kan läsa T-banekartan "väldigt vääldigt väääldigt" bra! ;D) till Lester Square. Där kollade vi musikalbiljetter och sen fortsatte vi förbi Piccadilly Circus (fan, jag ler bara jag skriver namnen..! xD) och vidare till Waterstone's. På vägen handlade vi kort. Och jag fick en bagde för att jag är så snygg. (Fast det trodde inte mamma på - jag hörde nog ironin i hennes röst..! -.-')


Inne på Waterstone's stannade vi rätt länge. Jag letade igenom hela andra våningen utan att hitta något (förutom en present till Cajsa). Mamma hittade några böcker. Filippa satt i en fåtölj hela tiden och läste Twilight på engelska. Fan vad hon är duktig. Jag är megaimpad! Hon är 11 år och kan läsa Twilight på engelska! När jag gick i 4:an kunde jag väl berätta om mig själv. Typ. ;D

Det slutade med att hon köpte "Coraline" på engelska. Vi satt i en soffa, medan mamma tog en sista runda, och Filippa översatte den för mig. Som pappa sa: "Det är läskigt hur duktig hon är!".


Efter Waterstone's gick vi till Oxford Street. Där var vi på Starbucks och fikade. Jag drack strawberry frappuccino. Den var t.o.m. godare än jag kom ihåg den!

När vi fikat klart (jag gjorde även mitt andra toalettbesök för dagen där, woho!) gick vi till Paperchase. Det är en jättestor affär fylld med fina anteckningsböcker, pennor o.s.v. Jag köpte 8 pennor, 10 badges, 1 anteckningsbok och lite stickers.

Sen gick vi tillbaka till Oxfort Street och jag och Filippa tog en snabb runda på HMV. Sen gick vi alla till Topshop, men det var så jävla mycket folk där och jag hade ont i fötterna så jag och Filippa gav upp och tog T-banan tillbaka till hotellet. Mamma fortsatte.


På hotellet fortsatte Filippa att läsa för mig medan vi åt godis. Tillsist kom mamma.

Vid 18 gick vi till Queensway (jag var jävligt arg så jag stack före..). Där åt vi på Bella Pasta och sen gick vi till Whiteley's. Gick på HMV där med. Och Books etc. Sen stängde dom.

Vi tog tunnelbanan tillbaka till hotellet och kollade på BGT. Vissa var bara för underbara. Jag grät nästan två gånger. xD Skrev kort också. Sen somnade vi.


Söndagen den 24 maj

Vi gick upp vid 7.30 och åt frukost. Sen gav vi oss ut på stan. Vi åkte till Tottenham Court Road. Vi gick till Foyle's Bookshop och Denmarkstreet bara för att jag var tvungen efter Garfunkels dikt som han läste i Göteborg. När jag tagit bilder där tog vi oss tillbaka till Tottenham Court Road och ställde oss vid tunnelbanenedgången. 10.40 kom guiden och 11.00 började Beatlesrundan. Vår guide var en liten man med världens starkaste röst. Han hade en fin skjorta. Vi var runt på Beatlesställen i London. Han sa att han hade sett Paul flera gånger på rundorna, men tyvärr gjorde inte vi det. Han visade även bilder på honom och en massa artister. Hans favorit bild var den på han och Paul. Haha.

Bara för det måste jag visa min bild med Paul, hehe:

Sen tog vi tunnelbanan. Nere på tunnelbanestationen var det en som spelade "Yesterday". Då kollade alla i vår lilla Beatlesgrupp på varandra och log. Det var lite fint. Beatlesrundan avslutades vid Abbey Road. Mamma tog en bild på mig och Filippa när vi gick över samma övergångsställe som Beatles gjorde. :'D (Ibland är hon allt bra turistig..! ;D) Sen gick vi till Beatlesshoppen och jag köpte ett kort och ett tygmärke (+ ett till Marina :*).

Sen tog vi tunnelbanan till.. någonstans och gick på Starbucks.

Efter det tog vi tunnelbanan till Camden och gick en runda där. Det var extremt varmt. Jag svettades t.o.m. på ryggen fast jag bara hade kjol och T-shirt. Det var lite galet. Hittade ingen kjol eller några skor (fan, fan, fan!), men jag shoppade loss i en strumpbyxaffär. Så ja, mina ben kommer vara sjukt snygga framöver iallafall! ;D

Efter några timmar stack vi. Jag och Filippa till hotellet och mamma vidare till nåt annat ställe.

Vi hade sjukt kul på hotellet. Seriöst, det var längesen jag skrattade så jävla mycket! x'D

När mamma kom hem kollade vi lite på TV och sen åkte vi till Marble Arch och åt på KFC.


Filippa: Vet du vad som hade varit pinsamt?

Jag: Nä?

Filippa: Om någon frågade mig vad "KFC" betyder och jag sa Kastrerad Fried Chicken.

Jag: Eeeh.. ja? Men varför skulle du säga det?

Filippa: Nä, men om jag skulle tänka på "Bonde söker fru".. typ.

Tydligen betyder "Bonde söker fru" och "kastrering" samma sak för Filippa. Och tydligen tänker hon ofta på det? x'D


Sen skyndade vi oss hem för att se BGT. När det var slut var jag och Filippa så jävla flummiga. Vi skrattade åt allt! Speciellt åt att Filippa lyckades glida av dubbelsängen - fast hon satt i mitten av den. Och TB-mannen! x'''D Och "Sofie" och snea munnar och "The next station"-krocken. (Filippa fick en bula.. xD) Ja, herregud. Tillsist började mamma gapflabba när hon pratade med pappa i telefon.

Minns inte när vi somnade.. ;D


Måndagen den 25 maj

Det var Bank holiday den här dagen, men allt var öppet överallt iallafall.  

Vi åkte först längs Themsen till The Globe (Shakespeare's theatre). Tittade först på utställningen och sen gick vi en guidad tur inne på själva teatern. Där inne repeterade dom "As you like it". Jättekul att kolla på. Innan jag dör ska jag ha sett en teater där.

Efteråt handlade vi i shoppen och sen åt vi glass från en av deras fina glassbilar. :'D


Efter stack vi till Hamley's för att hitta en Twilightgrej till Cajsa, men det fanns inga där konstigt nog så vi stack till Forbidden Planet och hittade en massa grejer. (Och även den perfekta presenten till Marina!) Efter det åkte vi till Primarks och handlade jättemycket. Lämnade allt till mamma som fick stå i kön medan jag och Filippa åkte tillbaka till hotellet. Innan vi skulle sticka ut blev vi ovänner. Så den kvällen var väl inte superkul. Eller inte förrän vi kom hem igen och käkade godis & chips och kollade på BGT! ;D


Tisdagen den 26 maj

Vi packade ner det sista och åt frukost. Sen lämnade vi väskorna i receptionen och tog tunnelbanan till V&A där vi kollade på en hattutställning. Den var verkligen jättefin. Ascoola hattar och även typ hatten Johnny Depp hade på sig i POTC och Darth Vaders mask o.s.v. Kul. (: Fast Filippa tyckte inte det var speciellt kul så vi stannade inte så länge. Tog en runda i shoppen och jag köpte en penna av återvunna engelska tidningar som luktade bär.


Sen tog vi vår sista frappuccino på Starbuck's. Kind of sad..

Efter det hade vi bara några timmar kvar så Filippa & mamma stack till Primarks och köpte några skjortor till pappa medan jag åkte till HMV. Jag skulle seriöst kunna bo där! Mamma & Filippa kom efter två timmar. Då hade jag hunnit med musikavdelningen så jag tog en snabb scan av resten och sen betalade vi. Efter det tog vi en röd dubbeldäckare till hotellet för att hämta våra väskor. Åkte till Victoria och sen vidare till Gatwick (med Gatwick Express).


När vi checkade in vårt bagage kollade mannen i incheckningen på mitt pass och sen på mig och sen sa han på jättefin engelska: "Sanna is very different!". Och sen blinkade han. ;')

Det hände inte så mycket på Gatwick. Mamma pep i säkerhetskontrollen och en kvinna tog på sig hennes väska, men annars inget. xD

Flygturen gick rätt smärtfritt faktiskt. Jag lyssnade på musik och hade alla AC på mig som vanligt + Filippa satt bredvid och lugnade mig - igen.


När vi kom till säkerhetskontrollen på Kastrup kollade kontrollanten på mitt pass och sa danska (men jag översätter det till svenska så att Marina också ska förstå): "Ditt hår var mycket finare innan!". Tack? (Då hade jag förutom en shoppingdag i London + resan hem även sprungit för att hinna före ett jobbigt Fjällrävenpar som vi träffade ÖVERALLT i London och som tog samma flyg dig OCH hem.. Så ni kan ju själv tänka er hur fräsch jag kände mig!)

Engelskmän och danskar är väldigt, vääldigt, väääldigt olika. ;D


Vi tog iallafall tåget från Kastrup och sen mötte pappa oss i Malmö! :'D Han hade klippt sig väldigt.. kort. x'D Tydligen hade han tagit av sig glasögonen och när han hade satt på sig dom igen hade han 2 mm hår kvar, typ.


La ni förresten märke till en sak? Det regnade inte en enda gång! Det var första gången jag var i London när det inte regnade.

Okej. Det får räcka. Nu orkar jag inte skriva mer.
Ni missade verkligen något iallafall. :''D


27 juni - 1 juli


RSS 2.0