jag vet allt om dig

Visst, du kan skratta och låtsas som ingenting
Men jag vet allt om dig
för du har varit min

Du är nån annan nu i och för sig
Men när du strippar och klär av dig är det samma grej

Torsdag

Har dött av skratt hela tiden idag känns det som. Fikade med Mandy efter skolan.
Hon fick sin present och blev glad. En jättebra dag alltså.


Flowers never bend with the rainfall

Kom hem för bara en liten stund sen. Så himla lång och varm dag det varit.

Började med att jag vaknade klockan fem. Fem timmar innan jag började. Kul.
Skolan var iallafall chill. Hade två lektioner, fixade biljetter till Spyxet, snackade med Emilia. Skyndade iväg till körskolan och hade lektion. Idag erkände t.o.m. min körlärare att det var varmt. Och att vi snart kan gå vidare till nästa steg (thank god!).
 
Skyndade tillbaka, handlade en liten sak till Mandys present som snart är helt klar och kom tillbaka till skolan lagom för att få mitt kulturprov (som gick himla bra) och äta god kaka på projekttiden.

Tog bussen med Emil till Linero. Träffade hans mormor, hjälpte henne, fikade. Tog en promenad, fast vi dog av värmeslag efter en stund. Märkte att tiden runnit iväg läskigt snabbt så vi fick ta bussen tillbaka och nu är jag här.

Ska snabbplugga en liten stund och sen gå en runda med Matilda. Ändå bra dag.

The Ark-spelningar i sommar

Medan alla andra skriver ett läxförhör jag redan gjort kollar jag Arks spelschema. De jag har fetmarkerat ska jag gå på i sommar:

2/6 Hässleholm, Siesta!
3/6 Uppsala, Flustret
28/6 Göteborg, Where The Action Is
30/6 Borlänge, Peace & Love Festivalen
1/7 Västerås, Västerås Cityfestival
8-9/7 Karlskoga, Putte i Parken
12/7 Sövde, Sövde Amfiteater
14/7 Tammerfors, Tammerfest (FI)
15/7 Vasa, Vasa Festival (FI)
16/7 Svedala, Sommarrocken
23/7 Kalmar, Guldfågeln Arena
24/7 Västervik, Slottsruinen
28/7 Mariehamn, Rock Off (FI)
29/7 Östersund, Storsjöyran
30/7 Piteå, Piteå Dansar och Ler
4/8 Helsingborg, Sofieros Slott
13/8 Blädinge, Tyrolen
27/8 Eksjö, Eksjö Stadsfest
2/9 Hamburg, Knust (TY)
3/9 Berlin, Festsaal Kreuzberg (TY)
16/9 Stockholm, Gröna Lund

Det är tyvärr allt jag hinner med. Vill så himla gärna gå i Tyskland också (eftersom den förra Arkkonserten i Berlin var den bästa konserten jag varit på i hela mitt liv), men jag har redan hunnit flytta då. Måste hitta ett billigt plan till Stockholm från London också till den 16 september. Hm.


Påsklovet 2011

Sista påsklovet. Har varit så himla trött. Har nog sovit i genomsnitt 12 timmar per natt. Sinnes. Har inte haft lust eller ork till något. Därför har jag inte alls hunnit med så mycket som jag tänkt. Ska sammanfatta det för er:

Började som sagt lovet i Stockholm med Matilda (som ni kan läsa om här om ni missade det). Kom hem måndagkväll.

I tisdags var jag i Danmark och såg Ark. Det var fruktansvärt bra och ni kan läsa mer här. I onsdags var jag på Nova.

I torsdags hjälpte jag min morfar att handla, var hos skräddaren med min balklänning som måste sys in och sen hem till min morfar igen. Vi fikade och kollade på gamla bilder. Han berättade om när han och mormor var unga och jag saknade henne lite fast det är fyra år sen hon försvann. Tog med några bilder hem som jag ska sätta in i små ramar, bl.a. en bild på min mormor och morfar när mormor är 19 och morfar 20. Helt galet. Kan inte sluta kolla på det.

I fredags storstädade jag mitt rum, övningskörde, kollade alldeles för mycket på tv och sov. Igår (lördag) kom morfar hit. Det var ju påskafton så vi åt påskmiddag och fick påskägg och så. Trevligt. Kändes jättekonstigt när jag på kvällen sa: "Tyvärr, jag kan inte köra, jag har ju druckit!".

Idag är det söndag. Ska ut på picknick med min familj. Och imorgon är det måndag och sista lovdagen. Ska finkamma Nova tillsammans med Jasmin och sen ska vi fika. Lagom avslut liksom. Borde plugga också (för det har jag inte gjort en endaste liten minut det här lovet..). Fast ja. Som om det kommer hända..!

The Arks klubbturné MMXI

Jag hade ju egentligen tröttnat på Ark. Typ. Tyckte inte alls att deras turné 2010 var bra. Grät hela vägen hem från Sofiero för att de varit så jävla dåliga (förmodligen för att jag hade 40 graders feber, var svimfärdig och hade jobbat varenda dag hela veckan trots att jag varit sådär jättejättesjuk) och lovade mig själv att aldrig mer se dem igen. Åkte iväg till London och kom hem och insåg att min sista konsert med dem kan inte vara så dålig. Så 18 augusti såg jag dem på Liseberg. Betydligt bättre.

Och så blev det då dags för deras avskedsturné och jag tänkte att "jag får väl se dem en gång i vår iallafall". Men en gång blev fyra. Har aldrig gråtit så mycket under någon annan konsert som under dessa. Jag har känt mig som 14 igen. När Ark var de enda i hela världen som förstod en. Fick en att orka livet.

Här kommer en kort sammanfattning av de fyra konserterna jag var på:

KB, 19 mars
Första Ark-konserten detta året. Allt började väldigt bra med Hey Modern Days och Clamour och Angelheads och Breaking Up With God, men efter halva konserten (Ungefär kanske? Har väldigt dåligt tidsperspektiv under konserter..) spydde en tjej över halva golvet och sin väska och i en mugg och Aino blev överlyft och jag började bara må illa av hela grejen. Ola var sjuk och höll ett väldigt osammanhängande tal innan It takes a fool och jag bröjade gråta jättemycket. Fick en liten kris när jag insåg att allt jag någonsin trott på skulle ta slut.

KB, 20 mars
Dagen därpå var det bara på det igen. Deras extrakonsert på KB. Hundra gånger bättre än kvällen innan. Ingen spydde, ingen blev överlyft, låtlistan var snäppet bättre. Ark var snäppet bättre. Ola var inte lika sjuk och talet innan It takes a fool var betydligt bättre. Grät och grät och ville inte alls att den konserten någonsin skulle ta slut. Skrek sönder min röst.

The Tivoli, 2 april
Stod på tredje raden till höger, men så fort konserten började flyttade jag mig så att jag hamnade på andra raden precis i mitten. Det var tafsavstånd och jag tog Ola i handen och Jepson på rumpan och spelade på Jepsons och Martins gitarrer. De spelade äntligen No End - som jag längtat. Grät, givetvis. Den bästa konserten den här klubbturnén. Den bästa sen 2008 också faktiskt.

Amager Bio, 19 april
Himla bra setlist, himla bra Ark. De körde Radical och lite Topsy Kaiser. Och No End igen. Jag grät och Ola sa att vi inte skulle vara ledsna för efter The Ark börjar ett nytt liv fyllt av glädje och då grät jag bara ännu mer. Alla var sådär himla jättefina och jag kan inte fatta att jag fortfarande, efter alla dessa år, bli knäsvag när Ola kollar mig djupt i ögonen. När han ser på en sådär som bara han kan.

Och så var det med alla The Ark-konserterna jag var på under klubbturnén. Ikväll ska jag sätta mig ner och kolla igenom sommarturnén och bestämma vilka jag ska gå på. Och leta flygbiljetter till 16 september. Bra.

Stockholm 16-18 april 2011

Eftersom folk tjatat ska jag nu berätta om min och Matildas resa till Stockholm.

Lördag.
Träffade Matilda på stationen. Tåget till Stockholm gick halv tio, vilket vi konstaterade var en ytterst bra och rimlig tid. På tåget började en kille snacka med Matilda och ville hjälpa henne med hennes matte d när han själv bara läst matte a (och fått g i det..). Bra där.

När vi kom till Stockholm tog vi tunnelbanan till Vreten (<3333) och det allra första jag gjorde när jag kom upp var att gå rakt in i en stolpe. Himla bra av mig. Gick och kollade snett bakåt för att se vad nån jäkla väg egentligen hette och helt plötsligt känner jag en hård smäll och vacklar till och i nästa sekund ligger Matilda i princip nere på marken och skrattar.

Det tog lite tid innan vi hittade till hotellet. Mest för att vi inte hittade upp på bron som ledde till andra sidan. Plöstligt var vi liksom under den och irrade. Hittade iallafall hotellet sen och checkade in. Himla fint var det. Såg ut exakt som på bilderna för ovanlighetens skull. Där bodde så himla många udda människor. Som mannen med peruk (som inte ens reagerade när det blev godisregn). Och äggmannen. Herregud.

När vi hade kollat in hotellet åkte vi in till stan. Åt hamburgare och sen gick vi lite längs Drottninggatan. Matilda köpte en jättefin klänning på rea och jag chillade i fetaste fåtöljerna. Sen köpte vi (nya) biobiljetter och satte oss i solen på Hötorget. Så himla skönt. Satt där i nästan en timme och snackade. Köpte godis och sen såg vi "Let me in".

Gick lite längs Drottninggatan, men hittade inget bra ställe vi ville gå in på så istället bestämde vi oss för att åka hem. När vi kom till Stadshagen ser vi att tunnelbanan inte stannar i Vreten (<3333) helt plötsligt. Så vi hoppade av i Huvudsta och där letade vi upp ersättningsbussarna. "Bussen kommer om 2 minuter, shit vilket flyt vi har hela tiden!" sa Matilda innan vi insåg att det var helt fel hållplats. Hittade till rätt. Det var helt öde och tråkigt där och tänkte att "här händer ju aldrig något". Dagen efter läste Matilda att detta hänt samma natt. Hm.

Bussen kom, vi hoppade på och åkte så långt det bara gick. Sista biten var vi tyvärr tvungna att gå. Handlade med oss lite saker från City Gross. Satt i fönstret hela kvällen och snackade. Några killar kom förbi och ville komma upp. En liten stund senare ringde roomservice och sa att det var champange på väg. Haha.

Matilda fick en femtio sidor lång bok av mig där jag sammanfattade vår vänskap. Satt i fönstret och skrattade så vi grät åt alla minnen. Så himla kul. Sen gick vi och la oss.

Söndag.
Matilda började med en morgonpromenad (hon är min hjälte!) medan jag tog en liten sovmorgon. När hon kom tillbaka åt vi frukost, helt underbar. De hade ungefär allt man kan tänka sig (bröd, alla olika sorters pålägg, fil, yoghurt, müsli, flingor, ägg & bacon, löskokta ägg, hårtkokta ägg, grönsaker, fruktsallad, kaffe, te, juice blablabla..). Har aldrig sett Matilda äta så mycket som då. Sinnes. Men men. :p

Det var superfint väder ute och man behövde absolut ingen jacka på sig. Vi kände oss lata och tog bussen en hållplats (slår dock inte hennes trick när hon haltar fram till busschauffören för att be honom släppa av henne utanför hennes hus istället för på hållplatsen..). Tog tunnelbanan och letade efter Upplandsgatan. Det var himla svårt med vår felritade karta.. Efter att ha gått i vad som kändes som en evighet hittade vi till sist affärerna och då var alla stängda. Kul. Fast vi hängde inte läpp för det utan gick till Stadsmissionen som låg precis där. Matilda köpte ett halsband och jag två böcker för 20kr. Nöjda och glada gick vi till Beyond Retro och sen vidare till en massa andra affärer som jag inte minns namnet på nu.

Efter att ha gått och gått i flera timmar tog vi en välbehövd fika och dog i fönstret på Espresso House på Vasagatan. Fortsatte sen ner till Rosenbad och slottet. Kollade på en riktigt fail utställning utanför innan vi gick till Gamla stan och sådär. Ni vet.

Åkte hem till hotellet, lämnade grejer, bytte skor och gick sen bort och handlade pizza av några söta pojkar som behövde vara två stycken för att klara av att göra en pizza. Fint. Tog med oss allting och satte oss vid vattnet. Så himla fint var det. Jättevarmt också. Man behövde fortfarande ingen jacka fast klockan var efter sex på kvällen. Pratade om lite allt möjligt och efter en stund gick vi tillbaka, tog det lite lugnt för att sen gå ut och gå en kvällspromenad.

Eftersom vi bodde på ett hälsohotell hade de en massa träningssaker i entrén och Matilda skulle givetvis testa gångstavarna. Det var fruktansvärt roligt eftersom hon inte alls kunde hantera dem och alla vi gick förbi bara stirrade och stirrade. En man höll på att köra in i en stolpe för att han glodde så mycket.

Vi bodde precis vid en liten sjö som vi gick två varv runt. Sen gick vi tillbaka till hotellet, satt i fönstret eftersom det var så varmt och sen gick vi och la oss.

Måndag.
Kom försent till frukosten. Så Matilda fick bara åtta mackor. :( Packade ihop våra saker och lämnade ett ex av vår vänskapsbok så att nästa gäst kan läsa den.

Åkte till Odenplan och gick i lite affärer. Gick till Designgalleriet för att kolla på Norway Now. Såg rätt stängt ut, men det var öppet så vi gick in. Började kolla runt när en man i mjukisbyxor kom fram: "Eeeh.. om ni undrar varför vi är så ledigt klädda så har vi egentligen stängt.. Men ni kan få kolla runt iallafall om ni vill..". Pinsamt. Vi körde en snabbkoll och sen gick vi. 

Åt på nåt ställe vid Stadsbiblioteket och sen glass i Observatiorielunden. Gick i lite fler affärer och sen drog vi oss mot Centralen och vårt tåg hem. En man frågade varför det stod "baliser" på spåret, "hade de möjligtvis stavat fel på poliser?". Eller så ville han kanske bara ha lite kontakt. (Här kan ni läsa vad baliser egentligen är, om ni inte redan vet.)

Fick panik när vi skulle ta ut våra väskor, men det löste sig. På tåget hem var det en man som pratade så fruktansvärt dålig engelska i högtalarna så alla satt bara och skrattade.

Och så var det med den resan. Så himla bra tycker jag, bästa på länge.
(Bilderna kommer senare när jag laddat in dem.)

Lugna torsdagen

Idag var det nationellt prov i svenska. Kändes som att alla i hela Lund skulle skriva det när jag hoppade på bussen och ALLA satt och stressläste häftet. Hade förberett mig en massa också. Brett en macka, köpt godis och dricka. Och sovit 8(!) timmar under natten. Hann ta två godisbitar och en klunk, sen var jag klar med hela. 40 minuter tog det. Sen satt jag och rullade tummarna tills det gått två timmar för att inte vara den första som gick. Försökte få kontakt med Elin, men hon var helt inne i sitt skrivande. Hm.

Har för övrigt inte gjort något av allt som står på min lista över saker jag måste få gjort innan jag åker. Åh. Det blir ett fullt schema imorgon. Skolan, biblioteket, AF, Posten, Ica, städa, packa, fixa. Men det gör inget för på lördagmorgon får jag äntligen lämna Lund några dagar. Har väntat på det sen januari ungefär.

Och nu ska jag ut. Hejsvejs.

Beautiful Blogger


Marina utnämnde mig till Beautiful Blogger vilket ju är himla fint! Det är nåt award som innebär att man ska berätta fem saker om sig själv, så visst kan jag väl göra det:

Om jag träffar ett "emo" gillar jag honom eller henne instinktivt. Det är bara så det är. Sen kan jag ju alltid ändra mig när jag väl lärt känna personen. Det allra finaste jag vet är blått hår (Joeeeel) och alldeles för mycket kajal. Platåskor och rutiga strumpbyxor är också fantastiskt fint.  

När jag ska sova ligger jag ibland och tänker på att olika personer i min närhet hänger i ett rep över en kittel med kokande lava. Typ Filippa i ett rep och mamma & pappa i ett annat. Vilket rep skulle jag välja att ha kvar och vilket skulle jag låtit sjunka ner i lavan (alltså dö)? Bara så att jag är beredd om (när!) det händer.

Jag har en liten smyg-crush (eller ja, nu blir den ju offentlig) på Frank Sinatra och blev så himla arg på Grace Kelly när hon inte valde honom i High Society

Jag planerar sönder. Har listor på allt. Ritar klädscheman varenda söndag över vad jag ska ha på mig, vilken färg jag ska ha på naglarna, vilka skor jag ska ha och hur mitt hår ska se ut under veckan som kommer. Jag skriver alltid en lista över allt jag ska göra dagen därpå och listor på vad jag ska ha med mig och listor över vad jag ska plugga när. Och sen listor över listorna såklart. Blir knäsvag av fina anteckningsblock och varm i hjärtat av pennor i olika färger.

Det finaste jag vet är lockigt hår. Hade jag fått bestämma hade alla haft det. Men det fulaste jag vet är när folk lockar sitt hår med locktång eller liknande. Det blir så fult och fejk. Men som sagt: Hade jag fått bestämma hade alla haft lockigt hår så då hade det inte behövts några locktänger. Fast kanske nån plattång till en och annan bongstyrig lugg.


Måndag och tisdag

Det har varit två finfina dagar.

Igår var det en kort skoldag. Litterturen ägnade jag åt att läsa ikapp alla bloggar jag följer. Hade matte och blev överraskande nog klar med allting. Och förstod allt - en ännu större överraskning kan jag ju säga. Var på extremt bra humör när jag promenerade bort till Erikson för att ha en körlektion.

Min lärare stod som vanligt och väntade på mig och när jag kom in gav han mig nyckeln som vanligt.
Han: "Ställ in stolen och spegeln. Du vet numret."
Jag: "Vaaa? Seriöst?!!"
Han: "Jo, du är redo."
Och så log han jättestort. Helt stolt. Så himla fint!
Så igår var första gången jag fick köra helt själv hela tiden. Körde runt i Lund. Gick läskigt bra faktiskt.

På kvällen träffade jag Elin. Vi var och såg Emil Jensen på Stadsteatern. Och sen träffade jag Emil nummer 2 en stund. Superbra kväll liksom.

Idag var det d-dag. Gick upp halv åtta bara för att kunna gå på toaletten innan de stängde av vattnet. Var lite sådär halväcklig eftersom jag inte kunde duscha. Åkte in till Malmö med mamma för att kolla balklänningar. Hittade en lila. Måste sys in, men annars bra. Rimligt pris också. Kollade secondhandaffärer. Åt ćevapčići. Det öste ner, men det gjorde inget.

När Matilda slutade kom hon hit. Tänk att vi åker på lördag. Så himla kul det ska bli. Längtar sönder.

Emil Jensen på Lunds Stadsteater

Jag och Elin var och såg Emil Jensen på Stadsteatern igår. Det lät lite såhär och såhär. Och han såg ut lite såhär. Ändå fint.

En strålande lördag

Idag har vädret i Lund varit alldeles strålande. Jag har fikat med Matilda och Emil och båda bjöd så jag har inte slösat några pengar alls. Det är också strålande. Och jag har inte behövt plugga någonting. Alltså har det varit en mycket strålande lördag.

Matilda: Snart sitter vi inte och räknar dagarna till Stockholm utan till när jag kommer till dig i London.

Jag vill också dansa men inte än kanske sen

I think I'm going crazy. Undrar, precis som Markus, hur livet som var ett disco kunde bli så svårt? Skulle behöva umgås med lite vettigt folk istället för mina tankar just nu.

Säkert på Babel, 12 mars

Jag, Anna och Matilda såg Säkert på Babel den 12 mars och hon var så fin så fin. Sjöng alla de finaste låtarna och avslutade med "Tyst nu", precis som det ska vara.

Ludwig Bell var förband och det skulle jag vilja sammanfatta såhär:

(Hoho, hela kvällen skulle jag nästan vilja sammanfatta så när jag tänker efter.)

Högskoleprovet

Efter att ha sovit i 14 timmar känner jag mig något piggare.

Högskoleprovet var riktigt kul att skriva detta året. Mest för att det var på Spyken och jag visste exakt hur allt gick till. Förra gången var jag nervös för att inte hitta på Polhem och visste inte hur man skulle göra etc. Men detta året hade jag ett skåp till mina saker och visste exakt var det fanns toaletter som ingen annan hade koll på och var det fanns sköna lediga soffor. 

Det är så fint också att man ser direkt vilka som skriver det för första gången. En kille som satt snett framför mig tog fram fem markeringspennor i olika glada färger och la de sen i färgordning. När dagen var slut hade han inte rört en enda. (Jag tog inte ens med någon detta året, det är ju bra att sätta kryss eller skriva i marginalen om det skulle behövas!) 

Vår övervakare var så fint. Han hade mustasch och en brun portfölj som han bar runt proven i. Pratade lite lustigt och gick och hälsade var och en välkommen i början av dagen. (Inte som förra året när vi hade en så kort kvinna att ingen såg när hon kom så till sist fick hon sticka ut huvudet och fråga om ingen ville skriva provet.)

Provet gick helt okej. Jag var rätt okoncentrerad märkte jag. Iallafall under första provet när jag satt och tänkte på annat medan jag läste och sen när jag läste frågorna tänkte "jaså, var det det texten handlade om?!". Men folk säger ju att man gör bättre ifrån sig andra gången så jag hoppas väl på att jag får över 1,2. Är så himla glad att jag inte pluggade till det iallafall. Det hade verkligen varit waste of time.

Och efteråt måste man ju göra något riktigt kul, det är tradition. Förra gången såg jag ju John Cleese, den här gången The Ark.

Lördag

Herregud, det har varit världens längsta vecka och världens längsta dag. Imorgon ska jag berätta för er om högskoleprov och The Ark och allting. Men inte nu. Nu måste jag sova.

RSS 2.0