NEJ-dagarna!

Jag är hemma igen efter en finfin helg. Såhär var det;

Jag tog tåget till (cykel-)Falköping efter skolan i fredags. Hoppade på rätt tåg och allt. Möttes av Marina. Hennes hår var disco, massa olika färger och nyanser. En man på tåget sa t.o.m att det var grönt! Vi hyrde film, det tog ett tag, och åkte sen hem till henne och myste.

På lördagen gick vi upp tidigt för att åka till Göteborg. Men eftersom världens segaste gubbe fixade biljetten missade vi tåget. (Hm, känns igen? Läs om förra gången här.) Men denna gången tänkte vi att vi inte skulle sega på stationen och hänga på Pressbyrån hela tiden, utan gå en runda i det fina vädret. Det var ungefär världens sämsta idé för efter bara en liten bit öppnade himlen sig och det började regna. "Det slutar nog snart" tänkte vi, men det regnade bara mer och mer och till sist öste det ner. Och ingen av oss hade paraply. Men vi hade väldigt vettiga strumpbyxor och ännu mer vettiga tygskor. Marina hade dessutom en supervettig jacka som sög åt sig som en svamp. Ingen människa var tyvärr vettig nog att kasta ut ett paraply till oss när dom körde förbi. Fast en busschaufför var snäll nog att skvätta vatten över hela mig.

Så vi vände. Och det hela slutade med att vi hängde på Pressbyrån och stationen igen, precis som förra gången. Och till sist kom tåget och tog oss till Göteborg. Det var bara vi och en massa wackon som åkte typ. Han som sa att Marinas hår var grönt konstaterade även att jag har mörkt hår förresten. Tack för den upplysningen. (Fan Marina, vet du vad jag kom på nu? När han sa "Hade jag passat i grönt hår?" skulle du ju sagt "NEJ!". x'D)

I Göteborg var det däremot superfint väder och vi gick och torkade i solen. Hon visade mig fina affärer innan det var dags att åka tillbaka. Tyvärr räckte inte tiden till för mat så det fick bli choklad istället. Nästan bättre faktiskt. Och så pratade vi om vettiga saker hela vägen hem.

När vi kom tillbaka åkte vi hem till hennes bror på grillkväll och kollade på ESC. Skrattade så mycket att folk blev helt trötta. ("Kan jag få den fyrkantiga kudden?" "NEJ!") Kvällen där slutade med att i princip alla hade somnat lite överallt. Och att jag nästan bytte rum och sov hos hennes lillesbror, men bara nästan.

Väl hemma igen förvandlades vi till två villiga tjejer som myste i hennes säng. Typ. Till läskigt mångas förtjusning. Somnade vid fyra och vaknade sju timmar senare, eller nåt. Kollade på tv. Kalle, Schtek, handlösa mannen och några till gjorde oss sällskap. Sen var det dags att åka hem. Jag höll på att missa tåget, men det gjorde jag som tur var inte. Och på tåget från Göteborg hamnade jag bredvid en jättejättesöt kille. Han var fin. Och trevlig. Och väldigt intresserad av poliserna, fast det är en annan historia.

Men nu är jag som sagt hemma igen. Tråkigt & ensamt.

Något som dock piggar upp är att jag får MVG i DGL och att det står MVG på varenda jävla grej vi gjort i kursen när jag kollar i betygsloggen. Åh. Sånt gör en glad. Där har jag minsann inte misslyckats i år (till skillnad från i princip alla andra ämnen?).

Nu ska jag måla mina naglar svarta. Ikväll är det PK-möte i Helsingborg. Spännande.

Fredag

Ingen låt beskriver hur jag känner just nu så bra som denna;

I need a break and I need a vacation
take me away from this civilization
this year has been so rough to me
I do believe I've had enough you see


Därför är det tur att jag tar tåget härifrån om bara några timmar. Till fina Marina.
Och jag hann det mesta inatt, like I said. Städa, styka, tvätta. Packa är jag nästan klar med. Plugga ska jag göra på tåget.

"Folk som spelar vitt dragspel borde dö"

Sitter i mitt fönster och älskar att det är så varmt ute, mhm.

I tisdags var det en väldigt kort dag. Eller.. den blir ju vad man gör den till (=skolka gympan och därför ha sovmorgon till 14).
Igår var det D-dag. Jag klippte mig. Och slingade håret. Alla såg det utom pappa. (Matilda sa att hela jag var extra väldigt supersnygg idag. Då blir man glad.)

Marina skrev detta till mig för några dagar sen.

Hon är en sån fin kompis.

Egentligen borde jag packa just nu för imorgon tar jag tåget upp till henne och spenderar helgen där. Men jag orkar inte. Borde plugga också. Och städa. Och stryka. Men skitsamma. Det löser jag inatt.

Den här dagen har jag nog hunnit med alla känslor som finns, tror jag. Efter skolan och historieskitet (som är klart!) gick jag & Elin och satte oss på McDonalds och snackade bort några timmar. (Tiden går alltid så snabbt med Elin?) Sen gick vi till SF och kollade på en förhandsvisning av HippHipp och sen gick jag hem utan jacka för den var inlåst på Spyken.

På det hela taget var det en mycket bra dag. Med extra mycket.. Hans? xD
(Palme är också klart vilket innebär att jag & Matilda ska ta oss varsin behövlig drink så fort vi hittar tiden, oh yes. Kreativt.)

Tisdag

Okej, det blev ingen ordkunskap igår, utan bara en himla massa Matilda. Vi låg i hennes säng några timmar och åt glass. Jag borde verkligen sluta komma hem efter midnatt på vardagar, ehe? Oh well, får väl plugga in det nu istället. :(((

Måndag, igen

Ibland är min mamma bra fin. Som när hon sitter uppe med mig till ungefär halv tre på natten bara för att jag har så himla mycket ångest. Och när jag kom hem från skolan idag tog hon med mig till Malmö. Vi fikade med pappa & morfar och shoppade.

Ikväll ska jag plugga o-o-ordkunskap och kanske träffa Matilda.

I'm a bit drunk as you can see

Kul att jag precis kom hem och har en miljon läxor och ska ut ikväll igen.
Jag kommer faila på italienskprovet, ordkunskapen, webbdesignen & engelskan.

"PLOCKA PÄRON NUUU!"

Borde egentligen städa mitt rum nu med tanke på hur det ser ut, men jag orkar inte.

Öppet hus på SVT var kul. Och lite underligt. (Det såg ut ungefär såhär.) Man fick gratis godis och en rundtur iallafall. Mamma hade helt klart roligaste stället. Efter någon timme där åkte vi och åt glass vid Turning Torso.

Ikväll blir det nog Lundakarnevalen. Fint.

Fredag

Är hemma från en riktigt lång dag. Exkursion, jobbig eftermiddag och sen Lundakarnevalen. Kom precis hem från Matilda. Ska dricka lite te, vädra på mitt rum och sen gå och lägga mig. Imorgon är det öppet hus på SVT och man vill väl stötta sin mamma (och dricka kaffe, ehe).

Torsdag

Jag älskar att jag har vänner att sms:a när jag har håla.
"Lång håla, ses?"
"Stortorget, 10 minuter!"
Och så glassar man i solen i sådär nån timme.

Webbdesignen var skön idag. När jag kom dit var det datorstolsrally och vi var bara tre på 20-minuterslektionen. Mer sånt i skolan tycker jag.

Kom hem dödssvettig (visst, man ska inte klaga på värmen - men jag hade svarta kläder och DocMartens!) och irriterad. Då ringde Matilda och bjöd hem mig på pizzafezt. Som vanligt blev det även ett "bredvid ölen"-besök och slutade hemma hos mig. Målade naglarna och pratade om sorgliga saker. Jag tyckte att det var sorgligt iallafall.

Fikade på balkongen med mina kära föräldrar. Det är så tyst när Filippa inte är hemma. Fast hon kommer imorgon. Som jag längtar!


anyone else but you

Jag har feber och min hals kliar. Dessutom har jag nog hostat sönder mina lungor idag. Men det är inte det värsta. Det värsta är hur mycket jag saknar Jojja. Galet mycket.

(Fast den här videon får mig att må lite bättre. "That's how it is, Lund!", jag ryser.)

Måndag

Jag vill inte klaga, men åh vilken dåligt dag det har varit.

Började imorse efter noll timmars sömn med att gråta över mitt hår, well, det lilla som är kvar vill säga. Satte upp allt i en tofs vilket bara gjorde att det syntes ännu mer.. (Fast morgonen bjöd även på många fina citat från min pappa.)

Sjukanmälde mig, men stack till skolan iallafall för att vara med på arkivet. Var tvungen att fixa historian.

Mådde något bättre efter ett antal timmar tillsammans med Elin. När jag kom hem igen stod mamma och trampade och ville göra nåt kul med mig. Så vi drog till Malmö. Hittade inga skor, men typ tio böcker och en film. Det var det enda fina idag tror jag. Köpte en jättestor godispåse för att trösta mig med också.

Åkte hem och kände mig sämre än någonsin. Var tvungen att lägga mig vid sju och vaknade nu vid elva igen.


Så jag antar att vi hoppar sömnen inatt igen, va?


"Nej, det är ju kort krulligt och svart!"

Ja, det var jag som sprang ute vid halv fyra inatt utan byxor och ja, det var även jag som gick omkring med världens turban på huvudet utanför Netto ikväll.

Jag har pluggat alldeles för lite idag, givetvis. Men min DGL är klar och inlämnad iallafall. Med 20 timmar till godo. Och min hals mår helt okej. Det är ju bra.

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle säga det, men imorgon är det äntligen måndag! Det betyder att man förhoppningsvis kommer kunna gå på toaletten (!) och duscha (!!!) igen. Och det är ju trevligt. (Speciellt för andra kanske?)

Nu ska jag plocka ihop mig inför imorgon och dricka en kopp te. Godnatt.

Lördag

Dagen har bestått av ungefär tio koppar te och en blodig näsa.
Imorgon måste jag plugga. Varför skjuter man alltid upp det till sista dagen?

After all, it's friday night tonight

Jag är sjuk, givetvis. Så går det när man ränner ute om nätterna. Och umgås med sjuka människor. Så idag ska jag dricka te i måttliga mängder (kom ihåg, jag har ingen toalett..) och vila.

Igår var jag hemma hos Mandy och hade superduperfikan som hon så fint kallade det. Jättemysigt! Sen var jag tvungen att dra mig hemåt för att snygga till mig och dra iväg till Louise där det var folk. Trillade in här hemma nån gång imorse.

Nu ska jag ta lite mer te och glo på Vänner.

Fredag

Översvämning i vår lägenhet. Alltså kan man inte duscha eller gå på toaletten (uh, mina två favoritsysselsättningar ju) förrän på måndag..

Torsdag

Vilken behaglig första dag på långhelgen. Trixade lite med DGL-inlämningen, har bara två små bilder kvar nu. Vid halv nio kom Matilda hit och räddade mig från mer skolarbete. Vi drack vin och diskuterade morgondagen.

Nu ska jag sova. Om jag ska orka träffa Mandy redan klockan ett. ;o


The Death of Us

This ain't moving on, I know
But who decided that it has to be so

I could wait for you all my life
it would be no waste or sacrifice

I'd rather die alone the letting go

Måndag

Vilken fin dag det har varit so far. Tog en liten sovmorgon, tog en senare buss och kom ändå i perfekt tid till skolan. Med jävligt snyggt hår fast jag inte gjort något speciellt. Hade italienska, men det var givetvis chill. Egen pluggtid till provet som nu har blivit framflyttat två dagar och minskat från 110 sidor till 30. Det gillas verkligen!

Åkte till arkivet för att ha historia och det var verkligen också en slapp lektion. Det diskuterades mest Harry Potter om vi ska vara ärliga. Tydligen tyckte dom på arktivet att det var en vettig jämförelse när vi ska hitta fakta om andra världskriget.

Tog bussen hem och sitter nu och solar benen på balkongen medan jag lyssnar på liveinspelningar av Markus. Skippade skollunchen och äter istället kladdkaka med glass hemma. Fint ska det va. Det måste vara det bästa sättet att spendera en fyra timmar lång håla. Iallafall idag.

Förhoppningsvis fortsätter mitt flyt nu på eftermiddagen. Kan behöva det.

Because the night belongs to lovers

Vilken superjättefin helg det har varit. Jag ska dra den för er i korthet.

I fredags var det egentligen D-dag, men vi var tvungna att göra nationellt prov i engelska. Det gick bra. Slutade vid elva och då drog jag och Mandy och fikade innan hon skulle iväg på sitt viktiga bankmöte.
Var hemma vid två och då stressade jag satan för att hinna städa och fixa allt. Vid fem träffade jag ett gäng människor i stan och sen drog vi hem till Johanna och grillade. Kul!

Runt nio var jag tvungen att dra vidare till stationen. Jojja kom. I naturlig hårfärg denna gången. Åh, vad jag saknat henne! Åkte hem till mig och hade picknick på min balkong. Det var lite lagom kallt sådär. Sen gjorde vi det roligaste vi vet (och dog av skratt?) och sen sov vi (=hon).

Igår vaknade vi sent. Drog till Malmö och kollade runt. Jojja köpte byxor, jag köpte ingenting. Det blev inte så lång tid i Malmö (för att vi skulle ut på kvällen och för att det var bajskallt). Åt lasagne och godis innan vi åkte iväg till Malmö igen.

Sista Sekunden hade releasefest (eller släppfest, som det så fint heter på svenska) på KB och det ville vi inte missa. Var helt underbart bra. Vi drack öl och dansade runt till punk till efter midnatt. Ungefär sådär som man vill att alla ens helger ska vara. Blev kära i en kille också, vår kille. (Han stagedivade tyvärr inte - annars hade Jojja varit framme direkt och tagit emot honom..) Och killen i keps. Gud. Jag älskade honom. x') Fast jag älskade nog alla den kvällen. Speciellt Jojja som gör vad vi än hittar på så fint.
Var hemma igen runt ett. Drack vin, snackade och kollade på Lars. Sen gick vi och la oss.

Idag orkade vi inte göra något. Eller hann. Så det blev två filmer och mys i soffan innan hon var tvungen att åka hem. Jag kände mig ensam, men Matilda kom hit på kvällen och höll mig sällskap. Vi skulle egentligen fixa det sista på Palme, men istället blev det (givetvis?) glass, flummande och minimalt med historiearbete. Som alltid.

Inatt är det tomt i min säng.
Och skolan börjar om mindre än 8 timmar. (Suck!)


Webbdesign

(Jag bloggar alltid när det är webbdesign?)

Orkade inte fixa mer med min hemsida nu. Isället piggade jag upp bloggen med lite snö. Sånt gillas!


"Tack Gud för facebook säger jag bara!"

Fan vad den här helgen sprang iväg snabbt. Valborg, dagen-efter-valborg och dagen efter dagen-efter-valborg. Ja, herregud..

Och den här dagen har varit bra. Och nyttig. (Och en riktig Lars-dag.. Ehehehee..?)
Vaknade kvart över sex (tre timmars sömn, wehey!) och åt omelett. Och tränade lite. Var i skolan åtta (borstad och fin, HAHAHAHA). Italienska, historia, lunch, ångest, engelska.

DGL:en blev lidande som vanligt idag och istället tog jag bussen tillsammans med Matilda hem till henne. Vi diskuterade sexguden Palme och hur jag gör när jag ska gå på toaletten dom dagarna jag har slips. Sånt där man måste diskutera ibland. Skulle bara stanna några timmar, men några blev sex. Aja. Jag är hemma nu iallafall.

Nya tabletter har fixats också. Efter att ha knaprat i mig tre kartor av dom andra insåg jag att dom inte hjälpte, alls. Bra där.

Hoppas veckan går snabbt. Så att det kan bli fredag. Fin-fredagen.

RSS 2.0