Tisdag

Oj vad klockan blev mycket nu helt plöstligt. Det blir lätt så när man sitter uppe och skriver och sen helt plötsligt har det gått 3 timmar. Bara för att man har varit inne i sin lilla fantasivärld ett tag.

Det har faktiskt varit en väldigt bra dag idag. Jag har påbörjat en utrensning av mitt rum. Lika bra att börja nu så har man inte lika mycket om ett halvår när man flyttar (iiiiiih). Och så har jag fikat hos min farfar och träffat Emil. Så himla fin kväll det blev.

Nu måste jag nog lägga fram lite kläder till imorgon. Ska klippa mig. Funderar på att klippa av allting. Eller färga det rött. Hm. Får sova på saken. Gnatt'z.

Varför döptes inte du till Shabbla?

Idag var jag och Matilda på bio. En tant som satt två platser bort kom tragiskt nog dit för reklamen. Efteråt traskade vi runt i blod och Matilda blev bara mer och mer irriterad på Dalle. Och sen blev vi avslängda från bussen och när vi till sist kom på en annan buss kunde den inte köra hem till mig. Men ja, vad ska man göra när det är plogat liksom?
Hemma hos mig löste vi världsproblemen över en kopp te och sen tog vi en kvällspromenad bortåt Värpinge. Mycket bra dag.

Julavslutning

Igår var det julavslutning. Efteråt gick jag, Elin och Cajsa och fikade och bytte julklappar. Sen var Cajsa tvungen att gå, men jag och Elin satt kvar där länge. Ända tills vi hade kladdat ner ett helt bord och personalen kom ner för att städa upp. Då flydde vi till McDonalds och satt där och snackade. Till åtta ungefär. Mycket bra avslutningsdag.

Och idag är det jullov. Fast jag kör pluggdag idag och tar jullov imorgon. Ska snart snöra på mig mina skor och möta upp mitt intervjuoffer för en fika i stan.


Helgen

Igår var det faildagen nummer ett. Jag & Elin fastnade på ett tåg mellan Lund och Malmö (igen!!!) i två timmar. På tåget var det en alkis som följde efter oss överallt. Till sist fick personalen komma och leda iväg honom.
När vi äntligen kom fram till Malmö hann vi gå i en affär, sen stängde allt. Irrade runt och hittade till slut en busshållplats. Åkte hem till Elin och blekte hennes hår med omöjlig färg. Det blev först gult och ojämnt. Jag sa mest "ja jävlar.." och Elin blev nervös. Men vi löste det helt okej. Fast det blev ingen lugg, eftersom vi hade haft sån otur hela dagen.
Istället åt vi godis och bäddade ner oss och kollade på Sagan om Ringen. Eller, jag kollade. Elin sov. (Fullt förståligt, så jävla lång film och jag hade nog gjort samma sak om jag inte varit så satans kissnödig genom hela.) Stack hem runt lunch idag.

Stack hem till Mandy. Drack te, lyssnade på Christmas Cats och bytte julklappar. Lite sådär decembermysigt liksom.

Fredag

Äter popcorn och lyssnar på Säkert. Det blev ingen teater ikväll. Jag och mamma satt fast på ett tåg mellan Lund & Malmö i nästan två timmar. När vi äntligen kom fram hade den redan börjat så vi gick och fikade istället. Och tog en sväng förbi Musikhjälpen.


Sista veckan innan lovet

Det är helt sjukt stressigt just nu. Helt sjukt. Antalet inlämningar som ska in innan avslutningen på tisdag tar aldrig slut känns det som. Det är inlämningar, prov och seminarium hit och dit. 
Och förutom allt plugg är det så mycket annat. Klappar som ska packas in, personer som ska träffas, studentmössa som ska beställas, syster som ska pussas och lussebullar som ska bakas.

UngGrupp är iallafall slut för i år. Avslutningen blev fruktansvärt fin och jag får lite, lite separationsångest redan nu när jag tänker på att jag inte kommer träffa alla fina tjejer efter januaris slut. (Mer än såhär kan jag inte skriva om mitt projektarbete eftersom detta är en öppen blogg.)

Annars är mitt liv rätt uppbokat fram till lovet. Mellan allt plugg (hur fan ska man hinna?) ska jag på teater på fredag, på lördag till Malmö och sen sova hos Elin, på söndag träffa Mandy och byta julklappar, på måndag träffa Matilda och byta julklappar och på tisdag (avslutningsdagen!) fika med Elin & Cajsa och byta julklappar.

Ja, herregud..
(Måste fortsätta plugga nu, suck.)












Vilken superdupertur att jag har henne.

Torsdag

Jag har pluggat alldeles för lite till kulturhistorieprovet imorgon. Jag har sovit alldeles för lite denna veckan. Jag har druckit alldeles för lite te och ätit alldeles för mycket godis denna veckan. (Igår var jag så godissugen att jag sålde en skitsnygg tröja till Filippa för tre godisbitar. Jag skäms lite. Lite.) The Ark ska splittras. Jag har hundra grejer ungefär som måste fixas innan det blir lov (stress!!!).
Det borde alltså inte vara så bra.
Men det är det.

Det känns ändå himla bra. Har fixat nästan alla mina julklappar. Och imorgon ska vi ha övernattning på Ungdomsmottagningen. Min mamma höll i vår mediekunskapslektion idag och sen gick vi på stan och shoppade. Det är snart helg. Det är snart lov. Det är snart jul. Det är snart ett nytt år.

Invigningen av Citytunneln

I lördags åkte jag och Matilda in för att se på invigningen av Citytunneln. Det var så fruktansvärt kallt att det stack i tårna. Men det var ändå mysigt. Vi stod i mitten på andra raden och Ola var så himla snygg i silverbyxor och päls och Mikael Wiehe hade finaste gubbmössan och kollade mig rakt in i ögonen och log. Då gjorde det ingenting att det stack i tårna. 
Sen kom Kungen och pratade och var virrig som vanligt. Och sen var det dags att åka hem och värma sig med en kopp kaffe. Bra lördag.



Tisdag

Det händer så himla mycket just nu så jag hinner knappt blogga. Men i torsdags var jag som sagt på Mejeriet och såg Säkert. I fredags åkte hela klassen med Lars till Danmark och hälsade på buddhisterna, i lördags var jag och Matilda på Citytunnelns invigningskonsert och i söndags träffade jag Elin. Vi var på julbazaren/söndagssoppan och sen drog vi till McDonalds för soppan var slut och vi var hungriga. Där satt vi tills vi var tvungna att gå hem och plugga matte. Igår var jag på Ungdomsmottagningen precis som jag är varje måndag och nu borde jag egentligen plugga kulturhistoria. Kul va?

hej


Säkert på Mejeriet, 2 december


Shit vad bra hon var. Setlist var perfekt, det fanns inte en enda låt som jag ville att hon skulle köra som hon inte körde. Inte en enda låt. Hon sjöng alla jag ville och fler. Så fint!

Får jag gå precis så nära?

Jag har nog aldrig varit såhär trött i hela mitt liv. Fast det gör inte så mycket för ikväll ska jag, Mandy och Anna se Säkert!

RSS 2.0