your face is a mess

Jag hinner ju inte skriva längre. Kanske har jag äntligen skaffat mig ett liv?

Elin skulle sova här måndag-tisdag, men en natt blev två. Och det var ju himla fint. Vi åt Carbonara. Vi kollade på film. Vi åkte till Hässleholm. Vi åkte till Kristianstad. Vi satt på en gräsmatta i Kristianstad och åt hamburgare. Vi åkte till Helsingborg. Vi myste i min soffa. Vi åt risotto vid tio på kvällen. Vi sov lite.

Onsdagnatt spenderade jag ute och torsdagdag spenderade jag (därför) i sängen. Och igår kom min familj hem, vilket betydde att jag kramade Filippa från nio till två ungefär.

Nu ska jag äta kladdkaka till frukost och sen vara med Filippa hela dagen lång. Och ikväll är det Helsingborgsfestivalen som gäller. Jag gillar sommarlov.

Elins bild av mig


Helgen so far

I fredags åkte min familj på semester. Emil kom hit på kvällen och spelade gitarr och vi sjöng så högt det bara gick. Vid fem försvann han iväg och jag gick och la mig.
Igår kom Matilda hit. Vi bakade pizza och drack öl på min balkong tills det var ljust igen. Då drog vi ut madrassen och sov där ute.

"Vem vill ligga med mig?!"

Idag är det torsdag, vilket betyder utflyktsdag. Det blev Malmö. Korv i en park, Malmö museum, glass och två lekplatser. Skrattade sönder idag också. D förgyller verkligen våra dagar.

Imorgon är det sista dagen så ikväll blir det till att baka kladdmuffins. Wey. (Matilda kommer även hem imorgon, ännu mer wey! Och min familj åker bort, supermycket wey!)

Tisdag

Jag dog lite idag också. Alla barnen är ju så sjukt roliga och eftersom detta är tredje och sista veckan har D blivit lite mer chill och allt är så fint och kul. Dagarna svischar förbi och nu är det bara tre dagar kvar av sommarjobbet.

Medan dom andra gick iväg till Källby idag stannade jag kvar med tre barn på Vindspelet. Vi sydde väskor och spelade fotbollsspel. Jag blev utklassad. Som vanligt.

Ikväll är det grillning hos Mandy. Hejdå.

"Waarh, en fjäril - TA SKYDD!"

Alltså, denna dagen.

Jag och Jalda var övertrötta, eller nåt. Var i Stadsparken och matade ankorna. Jalda var rasistisk och rädd. Jag grät av skratt - så jävla kul. Vi var nog dom som hade roligast? Fast D skulle hela tiden lyssna på vad vi snackade om.

Sen gick vi till lekplatsen och fan vad jag sprang. Runt, runt och underhöll alla barn. Pjätt i laborinten, halligallin, klätterställningen, dunkgömme. Fick även min första örfil i Stadsparken idag.

När vi kom tillbaka till Vindspelet kollade vi på en dansuppvisning och blev inbjudna på Halloweengrejs. Jag berättade snörlekar och skulle egentligen spå Jalda, men då var D där och tjuvlyssnade igen. Vi dog av skratt.


Saft, saft, hallonsaft

Vilken fin dag det har varit. Vaknade runt lunch och möttes av två fina nyheter.
Sen åkte jag, mamma & pappa till Hallongården. Satt bland hallonbuskarna och åt frukost. Hallonmarängkaka och hallonsaft. Smygplockade hallon och pratade semesterminnen.

Ikväll blir det bio med Elin, Cajsa & Maria.

Du kan få mig hur lätt som helst

Fler nätter som denna tycker jag.
Dansa längs gatan, stå på händerna i Fjelierondellen (okej, behöver jag säga att jag inte riktigt klarade det - t.o.m. med hjälp? ;D) och plocka körsbär till frukost vid halv sex.

Vad sägs som lite sömn nu?

The Ark på Sofiero









(Som vanligt är upplösningen sämst?)

Olycksveckan

Förra veckan var verkligen botten. Började med feber, frossa, hosta, huvudvärk, yrsel, halsont, illamående o.s.v. Allt jag gjorde var att jobba och sova. Sov ungefär 26 timmar under måndagen & tisdagen.

Åkte hem till Elin på onsdagkvällen och låg i hennes soffa med feber och sprängande huvudvärk och pratade så länge att mina bussar hem slutade gå.

På fredagen (sjukare än sjukast: dag 5) gav jag upp och släpade mig iväg till Måsen. Dom tog hals- och blodprover. Hittade inget som dom kunde ge mig nåt för. Bara en stor infektion i halsen, som inte ens all antibiotika i världen kunde bota.

På lördagen brände jag mig rejält på magen när jag lagade mat. Andra gradens brännskada, brännblåsor. Två timmar på rygg under kylning och x antal samtal till sjukvårdsupplyssningen senare bestämde vi att inte åka till akuten.

Så på söndagen fick jag pallra mig iväg till jourläkaren istället.
När jag kom hem därifrån fick jag näsblod. Två gånger.

Så. Det var allt. Nu ska jag sluta klaga. Och sluta be Filippa skjuta mig.
Med lite tur så kanske kanske kanske jag är frisk imorgon. Eller på onsdag. 
I så fall blir jag riktigt glad.

Mitt liv är på topp

Med huvudvärk, halsont, extrem hosta & andra gradens brännskada på magen går jag nu och lägger mig. Imorgon väntar ytterliggare ett besök hos läkaren. Mitt liv har varit bättre än det är just nu.

"Sanna, hur blev du så HIMLA jättebra på att vika loppor?"

Jag älskar Vindspelet. Idag kollade ett av barnen på mig med stora ögon och trassligt hår och sa "Jag vill alltid alltid vara med dig, Sanna". 
   En liten tjej undrade igår om jag var gift och när jag sa att jag inte var det tyckte hon att det var konstigt att jag inte är gift nu när jag ändå är 40 år. Jag rättade inte henne.
   På vägen tillbaka från lekplatsen igår undrade en annan tjej vad jag leker på rasterna när jag går i skolan. Jag sa att min favorit på Spykens (eller "Spikens" som så många barn säger) lekplats är gungbrädan.

Direkt efter jobbet stack jag till vårdcentralen och tog ett blodprov. Sen fick jag sitta där i nästan en hel timmme medan dom analyserade det. Kul eftermiddag, kul.

Härligt med lite helg. Ikväll ska jag hälla i mig kall läsk och kolla på en film tror jag.

"Jag är trött i öronen!"

Vilken fin jobbdag det var idag. Första dagen jag inte var nerdrogad och så var vi på utflykt. Dammarna, ravinen, letade giftiga älgar och åt korv. Lekte på en lekplats och sen gick vi tillbaka igen och vek loppor. Det är så fint att jag får 400 spänn om dagen för detta. 400 kronor för att leka, äta korv & hålla barn i handen.

Om jag bara kunde bli frisk också hade det blivit bättre. Det är inte lätt att sjunga "Jag må hon leva" när man inte har någon röst, men jag gjorde så gott jag kunde.

Nu ska jag sova.


fred&kärlek '10

Jag är som sagt hemma från p&l. Fina p&l.

Kom fram och lyckades slå upp tältet. Såg Lasse Lindh och tyckte att det var bra. Kollade på Julian Casablancas med Gustaf Norén. Julian önskade oss god jul och spelade några Strokes-låtar. Sett Mika och sjungit "Happy birthday" för hans körerska som hade lila/svart lugg. Vi såg Lily Alan, men kollade mer på killen med skylten. Jag har hört "Because the night" live. Varit på väg att dö under Hives. Sjungit med i "Final Countdown" med tusentals andra människor. Gråtit under Ark. Skrikit under Ark. Gråtit och skrikit. Sjungit Alphavilles "Forever Young" med alla andra på festivalen. Fått höra "Hygiene Squad" live. Ätit en jävla massa pommes. Hängt vid kiosken, precis som många andra ("En fanta, tack." "Jag vill bara ha en korv." "Sniff, mm.. salt.."). Smygkollat/lyssnat på tältgrannar. Köat till Kent. Sett Kent och tyckt det var bra. "Fått höra 'M' live!". Smält i solen. Druckit gratis cola. Sett Bones som var förvånansvärt bra. Gråtit till Melissa Horn. Sett Vampire Weekend som var dåliga. Sett Kooks. Blivit mosad under Them Crooked Vultures. "Backa råå!". Stått bredvid en med likadan Bowietröja som jag själv hade på mig just den dagen. Sett Pernilla & Dregen. Sjungit med i "Jag och min far". Sett dåliga Hästpojken. Johnossi. Missat Attentat. Lidit under Amanda Jensen. Skrikit under Markus. Sett John Fogerty. Sett Jay-Z och avslutat hela p&l med att dansa till Invasionen inne på Cozmoz.

Det var väl ungefär festivalen i korta drag.


"Hur många gånger i ditt liv har du varit täppt i näsan?"

Jag är hemma från p&l. Med en sönderskriken röst. Kul att ha målbrottsröst första jobbdagen. För det var första dagen på Vindspelet idag. Den var riktigt bra. Jag är väldigt nöjd och att få 6000kr för att mysa med barn i tre veckor tycker jag inte är helt fel.

RSS 2.0