Höstlov


Jag tror aldrig att jag längtat så mycket efter ett lov i hela mitt liv och nu är det här. Äntligen. Vi överlevde. Det måste firas med vin. Och en jävla massa sömn. Godnatt.


Ola Salo & Lunds studentsångare, Malmö

Ola var otroligt bra ikväll. Körde I Almost Had a Weakness, This Sad Bouqet, Heidenröslein, Getsemane, Calleth You Cometh I och Tonerna. Kunde knappt andas under Calleth, tur att jag spelade in den. Lunds studentsångare körade. Hur fint som helst.

Onsdag

Jag kommer inspringande: Shiiiit, jag blev precis jagad av Helen och.. vänta, är det nån som bakar? :D

(Filippa tyckte att det var jag i ett nötskal. Hon känner mig så väl.)

Moderna genombrottet i Norden, I love you


Såhär har det sett ut vid mitt köksbord sen skolan slutade. Ibland tänker jag vilken tur jag har som bor i ett bibliotek. Speciellt när jag knappt börjat på en uppgift många andra började med för fyra veckor sen..

Nu ska jag iallafall ta en paus och gå in till stan. Kvällsfika på Espresso House med Matilda är precis vad jag behöver efter de senaste dagarna känner jag.

D-dag = hårdag

Idag var Elin här för att slinga om sitt hår. Med viss hjälp av mig.

Elin blandar färg.


Jag också.


Såhär snygg var hon när jag lagt i alla slingor.

Och reslutatet får en del av er se i skolan imorgon.
(Glömde fota mer, var helt inne i att skapa..)
Det blev bra.
Jag är nöjd.


John Cleese, Malmö Konserthus

Den 15 februari läste jag den här artikeln i Aftonbladet, att John Cleese skulle komma till Sverige. Fixade givetvis biljetter. Då var det mer än ett halvår bort och jag längtade. Läste aftonbladets recension för två veckor sen där han fick fem plus och längtade ännu mer. Och igår var det äntligen dags. Jag hade på mig min finaste klänning och var så förväntasfull.

Han var.. sådär. Det borde varit jättebra, han pratade (på världens finaste brittiska!!!) om Graham Chapman, Ringo Starr, Monty Python, A Fish Called Wanda etc. Och ändå, han var bara sådär.


Högskoleprovet

Högskoleprovet är avklarat. Det var inte så jättekul att gå upp tidigt en lördag och upptäcka att det regnar och alla andra sover. Och sen dra sig iväg till Polhem och sitta där och skriva prov från halv nio till fyra. Men nu är det över och jag ska sätta mig och kolla på nåt riktigt meningslöst, typ 2½ men eller nåt. Och ikväll är det dags för Cleese. Som vi väntat!  

Al Pitcher på MACK

Fuckin' awesome var han. Brilliant.


Isande diskant, jag fryser när ni pratar

Vilken fin dag det varit hittills. Tog sovmorgon till halv åtta, åt lång frukost och var på Spyken halv tio. Lämnade in mitt kulturhistoriearbete (tre dagar innan man måste och jag var först!!!!! aldrig hänt tidigare va?) och satt i biblioteket och diskuterade naturkunskapen. Sen hade vi den enda lektionen idag. Myslektion.

Så nu är jag hemma, ska äta pizza till lunch och chilla framför tv:n. Ikväll ska jag & mamma se Al Pitcher på MACK. Fint!

Dvärgen på Malmö Stadsteater

Jag kom på att jag ju har glömt berätta om när jag, Elin och Cajsa var och såg Dvärgen.

Jag hade sett att Dvärgen skulle spelas på Malmö Stadsteater den 5-7 oktober. Så vi köpte biljetter. Det stod att det var "mycket fritt efter Pär Lagerkvists roman", men det lät ändå trevligt.

"Mycket fritt efter Pär Lagerkvists roman", my ass. Man måste komma på ett helt nytt ord för att beskriva vad detta var.
Hela föreställningen spelades i, vad jag tror egentligen var, kostymförådet och där hade de byggt upp en liten ställning. Det var bara en av skådespelarna som pratade svenska. Tre pratade danska, en norska och en blandade svenska, norska, danska och finska. De var alltså sex skådespelare och alla spelade Dvärgen. Alla spelade Dvärgen, alla spelade motståndare, alla spelade krigare. Jag vet inte, alla spelade alla.

Den första kvarten ungefär sprang de runt och slog på varandra med tulpaner och misshandlade varandra. Och ungefär så konstig var hela. Helt plötsligt hade två tagit av sig sina kläder (varför?), de skrek helt okontrollerat, slog ännu mer på varandra och till sist började de även spy. Spy över hela scenen och över folk på första raden. Sen halkade de runt och dog i sina egna spyor. Elin kunde inte ens kolla, jag vara så förfärad att jag inte kunde vända bort huvudet. Men det tog äntligen slut, faktiskt.

Eftersom det inte fanns några draperier fick skådespelarna bara stå kvar och vänta tills publiken fattade att man kunde sluta klappa. Det tog rätt lång tid för mannen framför Cajsa hade blivit helt frälst och vägrade sluta klappa. Han varvade faktiskt mellan att klappa handflatorna röda och sträcka upp händerna i luften. Om han hade utropat "Prisa Gud!" hade jag inte blivit förvånad. Faktiskt.

Efteråt var vi i chock. Cajsa försvann iväg väldigt snabbt, men jag och Elin satt och diskuterade hela föreställningen hela vägen hem och vi var överens om att det var den sjukaste teatern vi någonsin sett och inte gå fler gånger på föreställningar som är "mycket fritt tolkat".


Effektivtjej_92

Det är faktiskt lite sjukt hur mycket jag hunnit med denna helgen. Städat mitt rum, städat toaletten, dammsugit och dammtorkat lägenheten, haft maskeradmiddag, strukit två kassar med kläder, skrivit labbrapporten, gjort hälsoarbetet, gjort celluppgifterna, nästan gjort klart psykologin, läst svenskan, börjat på naturkunskapsprovet, börjat på kulturhistorieinlämningen och övningskört för första gången i mitt liv.

Ikväll ska jag och Matilda dricka smoothies och kolla på Gardell som är med i Parlamentet. Alltså ett rätt fint slut på en rätt sorglig vecka.


Maskeradmiddag

Igår var Elin och Cajsa här på maskeradmiddag. Vi åt lasagne och gino och chips och godis och drack vin och hade det väldigt mysigt.

Tyvärr glömde vi helt bort bilder för vi hade så trevligt så ni får inte se mig som missmatchad. Men jag kan lova er - chockrosa, limegrönt, mörkgult, rött och turkost var inte fint tillsammans. Inte heller glittrande lösögonfransar och randiga tåstrumpor. Men Elin och Cajsa var så extremt fina emos!

Kulturhistoria

Det är kulturhistoria, vilket betyder att det finns mycket tid för annat - typ blogga. Typ berätta för er vad som händer i veckan. Typ.
Idag ska jag hem till Elin, imorgon är det Lund Live på Mejeriet, på torsdag ska jag fika med Emma och på fredag är det maskeradmiddag hos mig. Typ så typ.

Lite senare
Nu har jag och Elin ritat lite bilder på paint. Jag ritade mest för att visa henne hur alla andra ser hennes (enorma!!!) bröst. Hm.

En kvart kvar, ohyes. Nu ska jag börja lyssna..

Matte är det tråkigaste skolämnet någonsin förmodligen

Efter att ha snört ihop en så här avancerad frisyr ska jag nu snöra på mig min doc martens (till mjukisbyxor..) och gå ner och vänta på Matilda. Hon ska hämta mig och köra hem till henne och där ska vi äta en massa onyttiga saker och ignorera matten så extremt jättemycket.


Jag får liksom ingen ordning




Så, tre bilder från i måndags. Jag, Matilda och en kastanjegubbe - the gang.

I onsdags skrev jag det första provet i hela mitt liv som jag inte pluggat till. Det gick förvånansvärt bra, funderar på om det borde bli min nya melodi? På eftermiddagen var jag på Fågel och informerade deras åttor om UngGrupp och på kvällen snackade jag och Mandy bort några timmar på Espresso House - perfekt onsdag.

Igår var det chilldagen nummer 1. Film på kulturhistorian, självmordssnack på filosofin (sydsvenskan var där och intervjuade), håla, psykologi och flummig mediekunskap (as usual). På kvällen var jag, Elin & Cajsa på teater i Malmö - men den var så speciell att det behövs ett eget inlägg för det!

Och idag. Idag är jag sjuk. Vilket suger ganska hårt för 1. jag missar saker i skolan, 2. det är jobbigt att inte orka göra annat än att glo på tv och snyta sig, 3. jag var tvungen att ställa in vinrundan i Köpenhamn, damn.

Jag och mamma har iallafall bestämt att vi ska se den här filmen på bio:
 
(Jajaja, jag är svag för Colin Firth, England och 30-talet.)


Kanelbullens dag

Dagen började med bullbak hemma hos Matilda. Vi gjorde kanelbullar i mängder. Och jag och Olof gjorde kastanjegubbar, precis som när man själv var liten. Nicole kom en stund också för att smaka.

Vid sex tog jag bussen in till stan och träffade Emil. Han hade köpt kaffe och jag hade nybakade kanelbullar med mig. Satt i Stadsparken och höll varandra varma.


Det nya paret?


(Peter Jöback, Konserthuset i Malmö. Andra oktober tjugohundratio.)

jag vill bara explodera, lite till och lite mera

Igår var det utbildningsdag hela dagen på ungdomsmottagningen. Jag blev så himla inspirerad att jag bara vill börja projektarbetet nu. Nununu. Efteråt gick jag och Cajs till bibliotekscaféet och brainstormade. Allt kommer bli så himla bra, vi pratade nästan i munnen på varandra så mycket idéer vi hade. Och ojojoj vad kvällen/natten blev rolig/konstig/lyckad.

Idag tar jag mig en återställare och bäddar rent i min säng med barbielakan. Ikväll är det middag hos Elin och "En kväll med Peter Jöback" efter det. Brabrabra helg.


RSS 2.0