Onsdag

Den här dagen har varit så extremt bra att jag var tvugen att gråta lite när jag kom hem för att jämna ut det. Och nu ska jag snöra på mig mina skor och äta godis medan Matilda svettas. Åh, vilken bra dag!

Tisdag

Det blev en kort skoldag idag, kulturen kändes överflödig. Jag och Elin gick och drack kaffe i några timmar istället - mycket vettigare.

Matilda kom hit senare på kvällen. Vi åt popcorn, pratade med ledsna engelsmän och planerade framtiden. Hon lånade halva min garderob och berättade roliga saker om helgen. Det var ungefär det vi hann med.

Nu ska jag dricka te. Godnatt.

Sen en tid tillbaka

Ikväll var jag som sagt på PK-möte på Savoy. Jag smälte in perfekt för flera undrade om jag var journalist och var jag jobbade. Vi drack vin och åt jättegod mat. Jag var tvungen att ta två gånger, vårrullarna var to die for. Sen drack vi kaffe och lyssnade på min mammas utfrågning och debatten om valet i media. Intressant. Sprang i mina nya klackskor till tåget och nu äter jag glass. Mycket bra kväll.

Allt som är ditt

Ikväll ska jag äta middag på Hotell Savoy i Malmö. Och sen är det PK-möte. Min fina mamma ska helt plötsligt vara utfrågare, intressant. Så här ser jag ut ikväll:

Mikael Wiehe på Victoriateatern

16:e september spelade Mikael Wiehe på Victoriateatern. Jag älskar Victoria, det blir så mysigt och intimt där.

Det var så fint & bra. Helt magiskt. Han började med "Jag har vänner". Sen pratade han om Björn Afzelius och sjöng "Den jag kunde va". Jag grät. Trodde aldrig att jag skulle få höra den live. Kanske är det den finaste svenska texten som någonsin skrivits?
Mellansnacken var himla bra, genomtänkta och smarta. Och låtarna, han körde alla jag ville höra utom "Hemmet". Han körde t.o.m. "Keops pyramid". Åh.


Torsdag

I måndags var jag och Elin och provade bh:ar till henne. Det gick dåligt, hennes bröst är omöjliga. I tisdags var jag i Malmö.

Igår åkte jag till Hjärtat direkt efter skolan och träffade Matilda. Hon blev så snygg, så snygg. Tog dock lite längre tid än väntat och när vi var klara var det redan mörkt ute. Så hon hängde med hem till mig och åt makaroner tills klockan blev mycket.

Men vi hann inte prata klart (gud vad mycket man har att berätta när man inte träffats på fyra dagar?!) så vi ska ses ikväll igen. Och eftersom jag ska demonstrera mot SD får hon snällt hänga med.

Ha en trevlig D-dagskväll.

biter fast och sliter loss

Egentligen skulle jag vilja härma en av mina favoritbloggar, Lou Reed i Tweed, med dagens inlägg för det är ungefär så det känns. Tänk hur snabbt Sverige förändras, bara över en natt. Sen har vi 20 rasister i riksdagen. Äckligt.

Inget är någonsin förlorat

Det är söndag och valdag. Har redan varit och röstat och sitter nu och lyssnar på Hej då, trevligt att träffas.

Mina föräldrar har precis hjälpt mig med religionen och skrattat åt mina anteckningar som tydligen var så roligt konstiga. Lovade mamma att jag skulle plugga på det medan hon sover (det är valdag, givetvis ska hon jobba inatt..). Som ni märker går det superbra.

Jag är redan trött på skolan. Åh.

Trevlig helg


Lördag

Träffade Matilda efter skolan igår. Vi köpte fika och godis och hade minipicknick i hennes säng. Sen skulle hon på möte så jag gick hem. Somnade vid halv åtta och vaknade för en timme sen ungfär. Nu ska jag och mamma äta frukost innan vi drar ut på nåt kul. Hejdå.


vad vill du säga när allting är sagt?

Det känns ju himla bra att jag inte har börjat med filosofin än när det är prov imorgon. Att jag i princip inte heller har sovit tre nätter i rad nu känns ju också extra bra. (Failfailfail.)

Trots att jag har varit dödstrött har dagen varit bra. Sådär som dagar är när man får se Motorsågsmassakern på mediekunskapen och hela geografilektionen faktiskt inte bara handlar om politik utan man hinner med att prata lite geografi också i ungefär en halvtimme (när lektionen är en timme och tio minuter).

Imorgon spelar Mikael Wiehe på Victoria. Och jag kommer vara där. Fint!

Sommaren tog slut idag

Hösten har kommit till Lund nu. Den kom igår. Inatt var första natten sen i maj ungefär som jag sov med stängt fönster. Imorse regnade det. Och det var för kallt att gå hem till Matilda i en tunn kofta. Dessutom lider jag av sömnbrist.

Så jag sitter och lyssnar på Rocken spelar ingen roll längre på repeat och tänker hur bra den passar dagar som denna.

Det har blivit höst, djungelns lag - störst går först
Det har blivit höst och jag är trött
Orkar inte försöka mera
Orkar inte imponera
Orkar inte bevisa nåt mera
Orkar inget mer, orkar inget mer

Kanske blir morgondagen bättre?

Måndag

Jag har haft ungefär världens sämsta natt och morgon.
Dessutom ska jag plugga filosofi all day long. Härligt!

yes we're going to a party party

Ikväll är det födelsedagsfest för Elin. Detta är mitt kort till henne.

Singin' in the rain på Operan

Ikväll var jag och mamma på Operan och såg Singin' in the rain. Den var väldigt bra! Lars Humble (som spelade Herodes i Jesus Christ Superstar) var med och helt klart bäst.


Onsdag

Igår lämnade jag in geografin 21 timmar innan deadline. Sånt händer sällan när det gäller mig. Dessutom kände jag på mig att det är en solklar MVG-inlämning, det brukar heller typ aldrig hända.

Bra skoldag idag och eftersom jag inte hade någon geografi passade jag på att träna. Sen var jag ungefär död. Men jag var iallafall hemma redan halv fem.

Nu ska jag ta en lite pluggpaus och sticka ut för att träna för andra gången idag. Denna gången med Matilda. Duktigt jobbat av mig!


Septembers andra D-dag

Idag var jag så himla duktig. Gick upp tidigt, åt en nyttig frukost och bytte om. Promenerade (!) bort till Gerda för att köra Zumba med Mandy & Anna. Det blev inget för vi hade inte några biljetter. Anna kom in ens in på Gerda. Fail. Så jag & Mandy körde ett ovanligt jobbigt gympastångpass istället.

På bussen hem, satt det två gubbar på sätet framför mitt. Den ena hade en plastpåse med bara en enda apelsin i. Den andre tog på sig en keps precis när dom skulle gå av där det stod "JUST DO IT!". Så fint.

När jag kom hem duschade jag och åt en nyttig lunch. Och nu, efter att ha segat framför tv:n nån timme ska jag sätta mig ner och skriva klart det sista på min geografiinlämning. Och skriva ner några rader till på naturkunskapen. Och hitta en reklam till filosofin. Resten får nog vänta tills imorgon för sen kommer Filippa hem och senare ikväll ska jag hem till Matilda.

Ha en fortsatt fin D-dag. Hejsvejs.


loved her much, might love you more
but please could you be her just for a little while?
remind me of the times we had when love was all

We say smart things and we're looking good

Efter att Elin & Cajsa gått hem idag drog jag på mig kläder och gick iväg för att träffa Matilda ("Herregud Sanna, du hade byxor förra gången vi träffades och shorts denna, vad har hääänt med dig!?"). Vi tog en promenad, gjorde smoothie och pratade om det vi alltid pratar om när vi ses.

Vet inte riktigt vad som händer ikväll. Med tanke på att jag var ute halva natten och bara sovit några få timmar tror jag på sömn?

Denna veckan kommer bli fin tror jag. Känner som Mandy smsade till mig innan: "I'VE GOT A FEELING THAT MÅNDAG IS GONNA BE A GOOD DAY!". Imorgon ska hon & jag testa på Zumba (och gå ner 15kg på kuppen!). Och jag ska träffa Jas. På tisdag är det D-dag, på onsdag slipper vi matten, på torsdag ska jag & Elin äntligen göra våra älskade strutsar, på fredag ska jag se Singin in the rain på Operan, på lördag har Elin fest och slutligen på söndag ska jag på Dockplats '10. Bra vecka.


we simply own the whole dance floor

Igår fyllde Elin 18. Hon och Cajsa kom hit först för lite fördrickande och födelsedagspresentutdelning. Sen snörade vi på oss våra dansskor och stack iväg till Lundia. Där drack vi drinkar, shottade och dansade så mycket och länge att Elin knappt kunde stå när dom stängde och vi var tvungna att dra oss hemåt. Bra kväll, helt klart!

Nu ska jag lyssna på Libertines på full patte och dricka mängder med fanta. Söndagar är ju också himla fina ibland.

Hållbar turism = Berlinmuren?

Jag har nämnt Berlinmuren i mitt geografiarbete om hållbar turism åtta gånger nu. På en halv sida. Det känns som att jag har fastnat lite.

du är lika ensam som jag

och som jag
önskar att
du
var
här
nu
 
jag vill bara
höra
dina
hjärtslag

RSS 2.0