Onsdag

Åh vad jag peppar London nu. Har ägnat tre timmar idag till att söka runt och diskutera fram och tillbaka hur mycket pengar som behövs och vilken dag som är bäst att flyga och vad ska man ha med sig och ska man ha en bild på sitt CV och vilka papper behöver banken och åker du hem över jul och herregud jag måste fixa ett sommarjobb på ett café och åhåhåh. Ska maila Tarek imorgon också. Längtar ihjäl. Vill bara sluta på Spyken och flytta från Lund typ nununu.

Men nu bor jag fortfarande i Lund och går fortfarande på Spyken och har en hel hög med läxor och ett stökigt rum och är så trött att jag skulle kunna somna här och nu. Så det är nog bara att ta sig samman och plugga lite. Godnatt.

Helkväll hos Matilda


Fint att vi såg nästan exakt likadana ut ikväll. Fem år senare. För övrigt tror
jag nästan att Matilda är världens finaste. Alla borde ha en Matilda i sitt liv.


Grattis till mig


16 år sen.

Hjalmar Söderberg

”Ty det som du säger kan inte, får inte på några villkor, vara sant; om det är sant, då vill jag inte vara med längre, i en sådan värld har jag ingenting att skaffa.”


jag är en riktig toppentjej, t.o.m. jakthundarna är stolta

Förra veckan var himla fin. I måndags hade jag min första körlektion och jag älskar min lärare. Han är så himla fin. Jag vill bara ha körlektion jämt! I tisdags redovisade jag projektarbetet och fick MVG i slutbetyg (woho!!!). Matilda kom hit och överraskade mig och gjorde min tisdagskväll mycket finare.

I onsdags skrev jag ett bra mediekunskapsprov fast jag hade pluggat noll till det (som vanligt) och sen sov Elin över. Jajaja. Jag gillar att hon gjorde min onsdagkväll väldigt mycket finare. Dessutom tog vi helg där. Det borde alltid vara fyra dagars helg(!). 

Så helgen började alltså i torsdags. Då åkte jag till Landskrona med min pappa och blekte mitt hår ännu mer. På fredagen träffade jag Elin igen och vi åkte in till Malmö och var både på arbetsförmedlingen och på McDonalds. Såg Malmös motsvarighet till McDonalds-tanten och åt en delikat måltid.

På kvällen kom Rosa hit. Vi snackade bort typ fem timmar den kvällen. Dagen efter åkte vi till Malmö och så var vi på två Arkkonserter, men de får jag berätta om i ett annat inlägg så fort tiden finns.

Och idag var det så varmt att jag var tvungen att gå med öppen jacka för att inte svettas ihjäl. Min körlärare tyckte att mina skor var stiliga och när jag kom hem ringde Matilda och sa att hon skulle komma hit nu ikväll. Det enda som hänger över mig nu är det här (jävla) svenskprovet som jag inte börjat plugga till. (79 dagar tills jag är en fri kvinna, jajaja.)


Onsdag

Elin sover här inatt. Hon sover faktiskt redan. Själv sover jag i princip aldrig så jag satte mig här en stund istället. Imorgon ska vi upp tidigt för det är en ytterst viktig dag. För henne iallafall. Själv ska jag klippa mig och sen städa och plugga. Rosa kommer på fredag och i helgen ska vi se The Ark två kvällar på rak. Jag gillar't!


Tisdag

Det är mycket roligare att vara inne på internet än att läsa om det. Jag tror jag kör på samma taktik som till förra medieprovet: att inte plugga alls. Låter vettigt liksom.


Måndag

Ikväll har jag lyssnat på Jag är en idiot och läst mina gamla dagböcker. Hur kommer det sig att allt är så extremt mycket roligare än att plugga? Jag vet, jag är en idiot.

Matilda


Projektarbete

Det är helt sjukt hur snabbt projektarbetet har gått. Idag är det fem veckor sen sista träffen. Igår när jag tog fram min projektpärm för att ta ut tjejernas utvärderingar trillade en lapp ut. Som skulle påminna mig att komma på en metafråga. Och det är ju redan klart. Precis som hela arbetet.

Idag var det avslutning på Ungdomsmottagningen. Vi åt godis, fyllde i utvärderingar och läste våra brev som vi skrev till oss själva för några månader sen. (Jag var himla trevlig i mitt. Önskade mig själv en trevlig dag och så. Det är alltid trevligt med lite trevlighet.)

Det enda som är kvar nu är redovisningen nästa vecka. Så himla skönt.

Visarna på klockorna går bakåt här

Kyss mig så att nånting händer
Slå mig så att nånting blöder
Elda upp mitt hus, gör det ikväll
Så det finns nåt som glöder

"Ska vi säga nåt till tjaaaajorna?!"

Elin kom hit igår och drack vin och pratade sönder Melodifestivalen. Brabrabra. Sen drog vi in till Malmö och träffade så himla många konstiga människor.

Först stannade det en bil med två killar vid busshållplatsen. Stod kvar så himla länge också, fast vi vände ryggen till. Sen hamnade vi på fylletåget nummer 1, gick fel på stationen (som vanligt..) och kom iallafall till sist till White. Lyckades smita förbi i VIP-kön och sen dansade vi our troubles away halva natten. Folk där var inte riktigt friska (typ han med jeansskjortan, typ han som dansade själv och var alldeles för gammal, typ tjejerna på DJ-båset, typ jättmånga), men det var jättekul ändå. Speciellt senare när de spelade Linda Bengtzing och Lena PH och alla kunde alla låtarna och det blev världens allsång. Och när vår DJ helt plötsligt började klättra i taket.

När vi kom tillbaka till Lund igen hamnade vi givetvis på BK för vi dog (!) av törst. Och sen var det en jätteläskig man på busshållplatsen (som gjorde sig extra läskig?). Men sen missade han ändå bussen.

Typ så var det. Igår. Inatt.
Nu är det dag, tyvärr. Dags att sätta igång med kulturhistorian. Buhu.

Fredag

Idag väntade jag på min buss i en timme. Helt otroligt. På den tiden hade jag kunnat köra till ett annat landskap eller ta tåget till ett annat land. Vilken tur att jag flyttar till ett annat land om några månader. Fyfan.

Brudigt värre

Ni kanske undrar vem det var som sprang skrikandes genom Konsum, vem som gick över Mårtenstorget med både vaniljbullar och en fet godispåse och vem det var som var så blek att hon skiftade i grönt bredvid sin superbruna vän. Det var jag, jag och jag.
Matilda är hemma från Lazarote och jag är jätteglad. Sprang från Spyken och sen åkte vi hem till mig och pratade och planerade och jag längtar ihjäl mig lite till april nu.

Just nu har jag en galet rolig konversation på msn med Filippa om vår käre far, fast hon sitter i rummet intill. Och så väntar jag på att chokladpuddingen ska bli klar. Mycket bra.


RSS 2.0