Hårt, skoningslöst och tungt

vi vill ju bara andas
sova och andas
om vartannat
inget mer


Herregud. Världens längsta natt?


"Män som hatar kvinnor!"

Bra: Markus, Markus, Markus.
Dåligt: Jag har fått en innebrännare på kinden.

Idag har jag & mamma varit i Malmö på Melodifestivalens genrep inför ikväll. Helt klart bästa deltävlingen. Får väl se hur det ser ut på TV ikväll. Jag tycker Neo är bäst.
Efter det åkte vi till Entré för att köpa en klänning till mig, men den fanns inte i min storlek. Jag fick iallafall en bok. :>

(Och just det! Jag kan inte kommentera någons blogg av någon konstig anledning. Så ni får helt enkelt vänta.)

Markus på KB

Markus var helt fantastisk fin ikväll. Stod längst fram nästan i mitten och han kollade på mig jättemycket. Och det var tafsavstånd. Fan vad jag älskar KB och tafsavståndskonserter! Åh. Och han tog mig i handen igen! :') Och hans kläder, åååh.

Publiken var tyvärr lite halvtråkig. Men det var som tur var inget förband iallafall. Och han körde "Samma nätter väntar alla", "Markus Kyrkogård", "Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp" & "Munspelsdåren"!(!!!!) Jag dog nästan så fint det var under "Munspelsdåren". Och jag köpte en poster & en tröja (yes, en sådär tröja som jag egentligen tycker är skitful, men som jag bara måste ha för att det är Markus liksom).

Så fint det var! Allt var fint.
Två veckor till nästa Markuskonsert. Jag längtar sönder. Redan.

"Jag vill prata med dig - ENSAM!"

Fin kväll med finaste Elin & Cajs. Dreglade över fina Anastasios Soulis & hade det allmänt fint. Imorgon är det konsertdags. Som jag längtat.

Rocken spelar ingen roll längre

Dubbelbokning imorgon. Det löser sig nog. Och Elin & Cajs på kvällen.
(Vi låtsas alltså att jag är frisk nu, så att alla vet.)

An Education



Åh.


Söndag

Den här dagen kunde varit bättre.

England

How can they be tired of England?
They'll never know the England that we know

We'll never be tired of England
United in rain in the cities



(tryck här!)


Uppdatering

Jag trodde inte att jag skulle orka, men det gjorde jag - och nu är det lov. Tio underbara dagars lov. Det kommer bli så fint & bra & skönt.

I måndags var det bästa historielektionen på länge! Gulag-gruppen skulle göra en lista på viktiga personer i historien som man kan skriva ett arbete om. Elin "Vem fan är Mao!?" Petersson var på topp och föreslog både "Addam" Hussein & Columbus den 16:e. Ja, herregud. x''D (Hela hennes lista kan ni läsa här.)
På eftermiddagen hade vi DGL och jag & Elin skrattade som fan åt denna.

Efter skolan träffade jag Matilda med vänner på biblioteket. Vi satt där en stund och åt godis innan hon & jag drog till Stråh och gjorde fler hål i mina öron. :) Sen tog vi bussen hem till henne och nördade oss framför datorn eftersom dom äntligen fått trådlöst nätverk där - woho. ;D

Igår blev det bio. "An Education". Helt fantastiskt fin, kollar bara:








Så fruktansvärt fint. London på 60-talet. Kan det bli mer perfekt? Carey Mulligan var fantastisk. Jag måste ha den. Måste! (Måste även ha andra säsongen av "Med Men"!!!)

Och idag. Webbdesignen var fin & rolig. Vi kollade på varandras arbeten. Och imorse stod det en kille från England på busshållpalasen och dansade till musiken i sina lurar. Han hade en blå mössa och jag ville bara krama honom.

Nu äter jag chokladbollar & lyssnar på Libertines. Ibland är livet väldigt enkelt. Typ ikväll.

Onsdag

Något av det värsta jag vet är när folk som inte kan stava försöker rätta andra. Det ger mig mardrömmar faktiskt. Min stalker gjorde det misstaget ikväll. Illa.

Klockan börjar bli en del. Inget kul på TV nu så vi kör väl på en nattmacka & njuter av tanken på att är bara är en dag till innan lovet.

"Stavas det med ett eller två f?"

När jag var mindre ville jag bli journalist, men just nu vet jag inte. Så när jag såg på Viktorias blogg att arbetsförmedlingen har ett test på sin hemsida där man kan se vad man passar att jobba med gick jag in och gjorde det.
100 frågor senare får jag reda på att jag passar som journalist. Tack där.

Onsdag - webbdesign

Gud vad jag är trött.
Och har mycket att plugga.

"Ola Svensson Superstar" på Doc Lounge

Det har varit en himla trevlig kväll.

Jag & mamma åkte till Malmö, men det visade sig att dom inte släppte in förrän prick sju så vi blev tipsade om ett ap-café. Tyvärr hittade vi inget ap-café, men vi hittade ett annat litet mysigt ställe med dålig servis och billigt te. Så där satte vi oss och drack kaffe & te. Lite innan sju traskade vi tillbaka och kom rätt lagom till insläppet.

Det var jättemysigt inne på Doc Lounge med en scen och soffor och stolar lite här och var, ganska trångt. Bar längst bak. När vi kom dit var det en DJ som spelade. Vi satte oss rätt långt fram och väntade.

Vid halv spelade förbandet till bion, haha. xD Dom var så sjukt roliga. Jag & mamma kunde inte ens titta på varandra för att vi bara började skratta hysteriskt då. Jag skrattade så att jag grät till sist. Ni missade verkligen något! x''D Hon bakom mig höll för öronen, jag förstod henne nästan.

Det skulle först vara samtal med Stefan Berg innan filmen började också, men det var det kortaste samtalet någonsin typ. "Hej, välkommen. Kul att vi ska visa din film - den kommer här!", typ.

Filmen var jättebra. Rolig och allvarlig och fin. Och ja, jag grät.
Om ni vill se den går den på SVT den 19 februari. Jag ska se den. Igen.

Efter filmen var det lite frågestund med Stefan Berg ("Har Ola tagit körkort än?" "Ehm.. nä!".) och innan vi åkte hem köpte mamma en exklusiv affisch till mig. Fint ska det va.

Fin kväll.

New York

Idag stretchade vi till "New York, New York". Jag längtar så jag dör.

Lördagen

Stack till Matilda igår. Nicole var också där och vi gjorde fruktsallad och chokladpudding och chokladbollar och skrattade åt människor i skolkatalogen. Sen gick Nicole hem och klockan blev rätt mycket så det var lika bra att jag sov över tänkte vi. Drack te och läste roliga felsms och pratade och telefonade och helt plötsligt var klockan sex på morgonen så då somnade vi och vaknade igen tjugo i tio av att Magnus ringde.

Nu ska jag byta om och sen sticka till Gerda. Ikväll kommer morfar hit.


Helg

Det är helg och slutet på denna veckan har varit så himla bra.

I torsdags var det ungefär världens bästa dag. (Kan inte skriva varför eftersom jag inte vet vem som läser den här bloggen - men bra var den! ;D)

Igår fyllde min fantastiska lillasyster 12. Sjöng för henne på morgonen och sen somnade jag i hennes säng, det var skönt. Och dagen var bra (och kort - det gillar vi!). Tog bussen tillsammans med Ana-Marija, treeeevligt. Hoppade av vid polishuset och fixade mitt pass. Ska jag vara ärlig är min nya passbild nästan ännu värre nu. Uuh. Sen åkte jag & mamma till Nova och fikade & shoppade. :)

Idag ska jag försöka städa och plugga, typ. SUCK!


Jag:
Har du tänkt på att han som sitter i kassan på Netto är helt efterbliven?
Filippa: Ja, varför tror du att han har hamnat på Netto?!

I svart, svart lugg

Att bestämma mig för att klippa några centimeter på luggen - med kökssaxen, utan glasögon, klockan ett på natten - dagen innan jag ska ta ett nytt passfoto är kanske inte det smartaste jag gjort.


RSS 2.0